![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Skąd: Będzin / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Problem dosc... specyficzny. Szukalem na forum, odpowiedzi nie znalazlem. Chce z formularza zawartosc inputa wrzucic do $_SERVER['QUERY_STRING']. Jest to mozliwe?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Możesz wysłać formularz get-em. Ustaw atrybut method na get i będziesz miał w skrypcie docelowym oczekiwany rezultat.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Skąd: Będzin / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to mi chodzi...
Mam adres strony: index.php?szukaj Chce uzyc formularza tak, zebym mial adres: index.php?szukaj,fraza |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może za pomocą JS. Nadajesz zdarzenie onSubmit temu formularzowi, które dokleja do atrybutu action tą frazę i wysyła formularz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki za odpowiedzi, sam rozwiazalem problemik.
Kod <script type="text/javascript">
function change(){ document.getElementById("link").href = "?szukaj," + document.getElementById("fraza").value; } </script> Podaj szukana fraze: <input type="text" id="fraza" name="fraza" Onkeyup="javascript:change();"/> <br /><a id="link" href="">Szukaj</a> Ten post edytował matty7 16.05.2009, 11:55:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 9.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien czy onKeyUp działa dla przeglądarek mobilnych i przy używaniu formularza za pomocą przycisku TAB + enter. Tak jak napisał Peter - onSubmit było by lepsze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:55 |