![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam w php i mysql jestem dobry lecz XML to dla mnie magia xP
Prosze o wyjaśnienie jak w xmlu mozna wyciągnąć dane z bazy mysql Z góry dzieki za pomoc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Skoro jesteś dobry w php i mysql, to pewnie umiesz też rozszyfrować skrót XML? Zapewne umiesz korzystać z google, i znasz strony w3.org? Z Twojego postu wynika, że nie, albo masz wyjątkowo zły dzień, bo coś bredzisz
![]() Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OMG masz downa czy tylko udajesz ze go masz ? przecierz xml różni sie od php i to chyba ty coś bredzisz. Jak nieznasz odpowiedzi na moje pytanie to wogle nieodpowiadaj bo twój post jest głupszy niż kawały o blondynkach
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w XMLu wyciagnac dane?
1. XML nie jest jezykiem programowania, tak jak php, wiec sie nie da czy 2. wyciagnac dane z bazy jako XML? nie wiem czy sie da, sprawdz dokumentacje mysql'a, ew. mozesz sobie utworzyc XMLa z danych wyciagnietych phpem -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można do tego celu podobnie jak przy zrzucaniu danych z mysql do innych punktów docelowych tj. arkusz kalkulacyjny XLS, dokument RTF, pdf czy cokolwiek innego skorzystać z gotowca w postaci biblioteki PHP w tym wypadku np:http://phpclasses.toperz.pl/browse/package/782.html lub napisać wszystko po swojemu chociażby tak:
Mało tego Mysql od wersji 5.1 bodajże uzupełniony został o funkcje związane z językiem XML i można w rekordach przechowywać już nawet całe dokumenty w tej technologii i wyciagać z nich potrzebne dane lub importować bądź eksportować z bazy czy do niej. Przykłady poniżej.
Powodzenia... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:06 |