![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem początkujący w ZENDzie. Stworzyłem aplikację, która na
moim domowym serwerze działała prawidłowo. Kiedy przeniosłem ją na nazwa.pl pojawiły się błędy z helperem. Wyrzuca mi taki błąd:
Wlasnie nie wiem dlaczego (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) W layout odwołuję się do niego następująco: w katalogu /application/views/helpers znajduje się plik: menuGiant.php A helper wygląda następująco:
Nie wiem co robie źle. Proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem może leżeć w ścieżkach, zakładam że używasz windowsa? Jeżeli tak to jak najbardziej obstawiam ścieżki.
Gdzie masz index.php ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
index.php mam w public.
Kiedy jednak wrzuciłem do MenuGiant.php do katalogu: Zend_View_Helper, helper odpalił się. Jak mogę zmienić by korzystał z katalogu /views/helpers? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<tu kiedyś było kod php (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) >
w sumie melkorm masz rację (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) co do tego czy działa czy nie to skopiowałem gotowy kod z mojej aplikacji bez edytowania, druga sprawa, kiedyś sam miałem taki problem i rozwiązanie jest na tym forum Ten post edytował pgrzelka 20.01.2010, 15:11:26 |
|
|
![]()
|
|
@pgrzelka, sorry, ale czy przypadkiem tym nie obrażasz @ukaszq ? Wątpisz w jego umiejętności czytania i szukania rozwiązania? Czy może aż tak bardzo zależy Tobie na pomógł?
Sorry że trochę offtop, no ale bez przesady daj mu pomyśleć i nauczyć się czegoś bo wklejać gotowce każdy debil potrafi. P.S. to nic personalnego, ale mogłeś chociaż poczekać na post typu że sobie nie radzi :/ . P.S. Zresztą Twój kod nie zadziała, ponieważ prefix @ukaszq to Defaultowy prefiks Zend'a czyli 'Zend_View_helper_', a ty mu narzuciłeś inny co poskutkuje nie znalezieniem takiej klasy, czyli jak już to bez drugiego parametru. Ten post edytował melkorm 20.01.2010, 14:19:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź wielkość liter w nawach plików helperów.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:28 |