![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Proszę szanowne grono o pomoc - Zend framework 2 - mam obok modułu application (standardowy ze skeleton app) moduł Album (za tutorialem) skonfigurowany z doctrine'm i ogólnie to wszystko rozumiem i fajnie mi hula, ale mam problem, a mianowicie: Jak zmusić zenda, żeby szukał layoutu i stron błędów dla modułu Album w katalogu modułu Album, a nie w katalogu modułu Application (jak robi teraz, dla wszystkich modułów) W momencie gdy usunę moduł Application, zf nie renderuje stron bledow i layoutu ('could not render template "error" ') module.config.php // moduł Album
Drugie pytanie - stworzyłem encję Album w module Album, wszystko działa pięknie. Teraz załóżmy, że chcę stworzyć moduł Admin (zawierający narzędzia administracyjne) który musi korzystać z tej samej encji co modul Album (encja Album). I teraz pytanie: Powinienem stworzyć kolejną encję o tych samych właściwościach w module Admin, czy też z modułu Admin odwoływać się do encji w module Album? z góry dzięki za pomoc, troszkę utknąłem na tym temacie, a zendowska dokumentacja jest jaka jest niestety (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:51 |