![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Pytanie kieruję do osób dobrze zaznajomionych z ZF. Mam problem identyczny jaki niedawno pojawił się na forum niestety problem ten nie został rozwiązany w konkretny sposób. Jestem w trakcie czytania książki "Zend Framework in Action" robię wszystko tak jak jest w niej opisane ,ale: Może najpierw definicje mojego virtualhosta:
Otóż po wpisaniu w adresie np.www.moje.local otrzymuję poprawny wynik czyli strona się wyświetla. Natomiast przy próbie dostania się do konkretnej akcji lub kontrolera otrzymuję błąd 404. np.www.moje.local/index/index. Dla innych akcji jest tak samo. Bootstrap index.php w Public:
Index Controller:
.htaccess w Public:
Widoki znajdują się w poprawnej lokalizacji tzn. moje/application/views/scripts/nazwa_akcji.phtml Wpis w etc Windowsa również jest umieszczony. Proszę o pomoc nie potrafię znaleźć przyczyny takiego stanu rzeczy. Ten post edytował Robert1985 22.02.2010, 17:10:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zend in Action opisuje z tego co pamiętam wersję ZF 1.6. Do aktualnej 1.10 wprowadzono sporo zmian - polecam inne materialy np http://framework.zend.com/manual/en/learni...te-project.html albo cokolwiek znajdziesz w sieci ale na temat nowszej wersji.
Wracając do problemu to zapewne masz jakis ErrorController - wez wykomentuj znajdujący sie tam kod to powinieneś otrzymać wyjątek na ekranie (albo złap to co leci z $oFronController->dispatch()) i tam powinna być informacja co jest nie tak ze sciezkami. I niech moc będzie z Tobą |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie mądrzejszy o kolejną rzecz. Dla wszystkich ,których spotka podobny problem ,a jest ich dość trochę.
To nie wina wersji Frameworka wszystko powinno działać i działa z taką konfiguracją Virtualhosta w pliku httpd-vhost:
Oraz przy pliku .htaccess:
Plik ten należy stworzyć w następujący sposób w systemie Windows: W notatniku piszemy jego treść ,ale przy zapisywaniu jako nazwę wpisujemy .htaccess ,a w combobox zapisz jako zmieniamy "dokument tekstowy" na "wszystkie pliki". Opisany sposób działa poprawnie dla wersji ZF 1.10.1 (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Przy pozostałych plikach wyglądających tak jak w poście powyżej. Niech moc będzie z wami! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:38 |