![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 18.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wybiegajac troche w przyszlosc poza apikacje szkieletowa, zastanawiam sie nad tym, jak powinna wygladac bardziej rozwinieta aplikacja. Mianowicie, wezmy przykladowo taki zestaw: 1. doctrine 2 2. logowanie 3. kontrola dostepu 4. przykladowe 1 moduly (galeria i jakis drugi.. malo wazne) Dokumentacja Zenda2 opisuje kazdy z komponentow, ale nie pokazuje jak ich zespolic w calosc, stad moje pytanie. Jak to rozpracowac pod wzgledem budowy aplikacji? - Tak sobie myslalem, ze przydalby sie jakis nadrzedny kontroler, po ktorym dopiero dziedziczylyby inne kontrolery, a w ktorym np bylaby walidacja autoryzacji. - Jezeli chodzi o kontrole dostepu to czytalem o ACL, ale tez nie wiem do konca jak to ugryzc. Tez przydaloby sie to jakos zrobic raz, zeby nic nie mnozyc w modulach.. tylko czy tak sie da. - Mysalem, zeby nadrzednym modulem byl szkieletowy Application, ale to tylko moj pomysl. - Co do Doctrine to tez wolalbym, zeby wszystkie entities byly w jednym katalogu, zeby np klasa user(przykladowo) uzywana w roznych modulach nie byla powielana. Wiem, i przepraszam.. moje pytania sa laickie strasznie, ale siedze i czytam ile moge, i wszyto w internecie wyjasnia dzialanie jednego elementu na jednym module. A ja chcialbym wiedziec jak to ma wygladac w calej aplikacji, globalnie. Bede bardzo wdzieczny za kazde wyjasnienie. Pozdrawiam Wasp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 14:07 |