![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję wyświetlić w TWIGu dane z obiektu powiązanego relacją.
Coś takiego jak pod linkiem (Embedded Forms) : http://symfony.com/doc/2.5/book/forms.html ... a więc jest encja "Task", która jest powiązana relacją z encją "Category" i możliwe jest dostanie się do wartośći "name" encji "Category": {{ form_row(form.category.name) }} Próbowałem to zrobić u siebie
ale dostaję błąd:
Ten post edytował damianooo 15.02.2016, 14:52:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przetłumacz treść błędu, to się dowiesz, że zapomniałeś o przestrzeni nazw dla TeamRepository.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak już to udało mi się to poprawić.
problem mam ciągle jednak z wyświetleniem formularza, który potrzebuję. Chciałbym część danych z encji "Type" wyświetlać jako pola edytowalne, natomiast część danych z encji "Match" wyświetlać jako pola nieedytowalne. Nie wiem jak to zrobić (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Nie wiem czy powinienem to zrobić po Bożemu a wiec tak:
? tylko nie wychodzi mi przekazanie danych z Repository class poprzez Kontroler do Twiga. P.S. Chcę zrobić formularz z listą meczy i dla każdego z tych meczy użytkownik aby mógł podać swój typ. Dlatetgo własnie potrzebuję wyświetlić cześć danych w formularzu edytowalnych (jaki mecz) i nieedytowalnych (puste pole na wpisanie typu) Ten post edytował damianooo 15.02.2016, 16:10:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://symfony.com/doc/current/reference/f...t.html#disabled Ja bym zastosował subformy, ale możesz dla poszczególnych pól, jak nie czujesz się na siłach.
|
|
|
![]()
|
|
Prosze o pomoc w zbudowaniu formularza.
Chcialbym to zrobic po Bozemu: 1) newAction - wyswietlam liste meczy 2) createActrion - zapisuje wprowadzone dane z formularza do bazy Nie wiem niestety jak dane na temat meczy wyswietlic w formularzu do typow (Type):
Klasa Formularza:
Klasa Type:
Ten post edytował damianooo 4.03.2016, 12:39:25 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 14:38 |