![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Chcę napisać czat oparty na socket.io, lecz na stronie jest napisane, że trzeba gdzieś wpisać komendę "npm install socket.io". Moje pytanie brzmi - gdzie ją trzeba wpisać? ---- PS: Proszę o przeniesienie jeśli napisałem temat w niewłaściwym dziale. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Socket.IO to biblioteka dla node.js, więc najpierw musisz go zainstalować: http://nodejs.org/download/ Wraz z node.js powinien zostać doinstalowany program npm - upewnij się tylko, że jest on dostępny spod zmiennej środowiskowej $PATH po czym odpal tą komendę z wiersza poleceń.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem więc node.js, odpalam konsolę i wpisuję -> npm install socket.io i daję enter.
Taki mam komunikat: npm should be run outside of the node repl in your normal shell. (press control-d to exit.) Tak chyba być nie powinno ![]() --- Edycja --- Wpisałem tą komendę w normalnym cmd i poszło ![]() --- Kolejny problem - wchodzę na localhost:3000 i nie działa, choć wyraźnie mam w kodzie server.listen(3000); Pomoże mi ktoś? --- Naprawione Ten post edytował Dominator 17.08.2013, 10:53:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:40 |