![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam plik xml jak poniżej (część). mam problem z interpretacją znaku "=". przeglądarka informuje ze spodziewany znak ";" przed "=". Nie bardzo wiem jak wykluczyć ten znak z przetwarzania. Pomożecie ? ![]() <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?> <rss version="2.0"> <channel> <title> OTRS</title> <link> 1 </link> <description>Otrs, zgłoszenia nowe i otwarte</description> <item><title> Fwd: menus dla korekt do ZG</title> <link>http://xxx.xxx.pl/otrs/index.pl?Action=AgentZoom&TicketID=10393 </link> <description>Otrs, zgłoszenia nowe i otwarte</description> </item> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CDATA pomogło .bradzo dzieki
Ten post edytował robertforum 10.06.2008, 12:41:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
inna opcja jest zastosowanie encji: &
CDATA przydaje sie przy wiekszych tekstach, w przypadku tego typu krotkich (i to pojedynczych) tekstow encje zajmuja mniej miejsca ![]() <![CDATA[ + ]]> 12 znakow & 5 znakow, w tym jeden zostanie zastapiony w uzywanym tekscie. czasem to moze miec znaczenie ![]() -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:52 |