![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2008 Skąd: wwa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
mam taki problem, probuje odczytac dane z pliku XML (dokladnie to CityGML) i mniej wiecej takiej strukturze:
i teraz chce odczytac caly plik XML i wszystkie wspolrzedne z gml:posList zapisac do tablicy, wiec zrobilem tak:
i wszystko dziala jak trzeba, ale problem jest taki ze jako ostatni element tablicy zapisywane jest [1123] => #fme-gen-379ac36c-b559-435f-95a5-60f255d1bdd5 ktory nie ma zupelnie nic wspolnego z gml:posList a znajduje sie na koncu pliku w
czy ktos moze mi podpowiedziec co robie zle ze zapisuje mi sie wartosc zupelnie z innego wezla? dzieki! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzaj, w jakim elemencie się znajdujesz, bo teraz bierzesz elementy tekstowe z każdego węzła.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2008 Skąd: wwa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, faktycznie przeszukiwalem nie ten wezel co trzeba.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jeśli wiesz, że masz stałą pozycję elementu w strukturze, to zamias sie bawić w pętle, wykorzystaj XPath. Prostsze to o wiele. Przykład?
//CityModel/cityObjectMember/gen:GenericCityObject/gen:lod4Geometry/gml:MultiSurface/gml:surfaceMember/gml:Polygon/gml:exterior/gml:LinearRing/gml:posList Powinno chyba być ścieżką do elemenó o jakie Ci chodzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:13 |