![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się umieści kod php w pliku XML.
Muszę zrobic w pliku XML losowe generowanie liczby i chciałem to zrobi za pomoca skryptu php Kod echo rand(5, 15); Jednak plik musi miec rozszerzenie .php, więc mi nie działa. Mam pytanie jak to zrobic? Czy da się w jakiś inny sposób zrobic losowe generowanie liczby w pliku XML? Lub czy da się jakoś zrobic by czytało mi skrypt php w tym liku? Ten post edytował slimboot 6.11.2012, 17:32:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a tego xml to ty generujesz? No to jaki problem w momencie generowania wstawić tam losową liczbę?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tego xml to ty generujesz? No to jaki problem w momencie generowania wstawić tam losową liczbę? Troche sie nie znam, mam poprostu plik xml, który jest generowany przez program do odtwarzania muzyki, niestety nie potrafie grzebac w tym programie, dlatego myslałem, ze moze się da coś ustawic w samym pliku xml Dlatego mam pytanie, czy da się to coś zrobic bezposrednio w pliku XML? Ten post edytował slimboot 6.11.2012, 17:19:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie, bezpośrednio w XML-u się nie da.
2. Co za problem wygenerować to przez PHP oraz dodać nagłówek HTTP Content-Type wskazujący na plik XML? |
|
|
![]()
|
|
1. Nie, bezpośrednio w XML-u się nie da. 2. Co za problem wygenerować to przez PHP oraz dodać nagłówek HTTP Content-Type wskazujący na plik XML? Dokładnie jest to odtwarzacz muzyki, do umieszczania na stronie, tyle, że niemogę ustawic, by odtwarzało muzykę losowo i myslałem, że napisze skrypt php w dokumencie xml, gdzie znajduje się playlista, no ale niestety jest zonk, jak chce ktos zobaczyc, to odtwarzacz mozna pobrac z TĄD Wygenerowac przez PHP nie umiem, i nawet nie jestem pewien czy sie da, więc jakby ktoś zerknął na to i mi pomógł, byłbym wdzięczny Ten post edytował slimboot 6.11.2012, 17:45:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 03:31 |