![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam na stronie mam system zgłaszania raportów pogodowych. Wszystko ładnie działa ale jak skorzystam z wbudowanej wyszukiwarki do wyszukiwania raportów dla danej miejscowości albo powiatu lub daty to dane wyświetlają się tylko w tabeli a nie na mapie.
Tak wygląda plik z wyświetlaniem powyszukiwaniu. wyniki.php
W pliku wyniki.php jest też kod formularza. Proszę o wskazuwki co jest nie tak. Przetestować można na stronie http://pogoda-zachodniopomorskie.pl/zjawiska_mapa/index.php wynikiXML.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez jak ladujesz wynikiXML to nic tam nie przysylasz zadnego POST.
Wystarczylo zajrzec w konsole przegladarki i zobaczyc taki ladny tekst: Brak parametrĂłw wyszukiwania, wrĂłÄ do poprzednej strony i spĂłbuj ponownie! Zagadka rozwiazana. Milego wieczoru ![]() ps: cobys za chwile nie pisal, ze przeciez wysylasz form to tak, wysylasz form ale tylko dla wyniki.php Dla wynikiXML.php masz jedynie w kodzie js pobierzAdres("wynikiXML.php", function(data) { gdzie funkcja pobierzAdres() zle zapytanie poprzez GET a nie POST i na dodatek nie podajesz tam zadnych parametrow wyszukiwania. Samo w magiczny sposob sie nie doda -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor czy możesz bardziej mi pomóc w tym temacie. Nie mogę sobie z tym poradzić.
A może jest jakiś inny sposób na to. Jak mogę zrobić aby w adresie strony wywoływanej np. http://pogoda-zachodniopomorskie.pl/zjawis...zien=2017-07-30 wyświetliło raporty zgłoszone właśnie z tego dnia i na mapie i w tablei Albo po rodzaju http://pogoda-zachodniopomorskie.pl/zjawis...php?nazwa=grad itp. Dodałem to tak
Działa ale wyniki pojawiają się tylko w tabelce a na mapie nie. Jeszcze jedno jeśli dodam kolejny warunek
To już nie działa ani w tabelce ani na mapie Dlaczego? Ten post edytował brzanek 7.08.2017, 09:27:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez ci powiedzialem co masz zrobic:
do AJAXa, ktory leci po punkty do mapy, masz dodac parametry, po ktorych szukasz. Teraz nie przesylasz zadnych parametrow tam. Samo w magiczny sposob sie nie doda. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ale zobacz tu http://pogoda-zachodniopomorskie.pl/zjawis...data=2017-07-30
Dodałem do zapytania w pliku mapa.php
Tak samo zrobiłem w pliku generatorXML.php
Już nie chodzi mi o samą wyszukiwarkę ale o dane pobierane z bazy dzięki url. Dlaczego jeśli zrobię to w pliku generatorXML.php tak do działa na mapie wyświetlają się znaczniki [/php] Ten post edytował brzanek 7.08.2017, 09:39:39 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Tak samo zrobiłem w pliku generatorXML.php Po raz ostatni ci tlumacze:PLik generatorXML.php odpalasz AJAXem. Do tego pliku na chwile obecna nie przekazujesz zadnych parametrow, zadnych GET ani POST. Skoro nie przekazujesz zadnych parametrow to przyjmij w koncu do wiadomosci ze ich tam nie ma i plik generatorXML.php nie odbiera zadnego $_GET['data'] poniewasz zadnego $_GET['data'] mu nie przekazujesz! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To jak przekazać te parametry do pliku generatorXML.php ?
|
|
|
![]()
|
|
Do ajaxa uzywasz czystego JS zamiast libow ala jQUery. Musisz w takim razie spojrzez w google, jak ustawiac parametry dla AJAX w czystym js.
ps: swoja droga to dziwne ze bawisz sie w czysty js dla AJAX skoro i tak uzywasz jQuery na stronie... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nadal nic mi nie wychodzi nie mam pojęcia jak ustawić te parametry dla Ajax'a. Google chyba też mi nie pomogło.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
viking to pewnie by mi pomogło ale dodaję ten kod
Ale nic się nie zmienia. Wiem, że trzeba to jeszcze pozmieniać ale pojęcia nie mam jak. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To po co zabierasz się za coś czego kompletnie nie rozumiesz? Już ci nospor mówił że masz osadzone jquery http://api.jquery.com/jquery.ajax/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Powiedzcie mi chociaż czy idę w dobrym kierunku
w pliku mapa.php zamiast tego
dałem to
|
|
|
![]()
|
|
Tak, idziesz w dobrym kierunku
Nie mniej jednak poczytaj jak wyglada poprawny JSON bo na chwile obecna generujesz go zle. Ba, w przykladach AJAX jquery sa podane poprawne JSON -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niestety nic mi z tego nie wychodzi poda ktoś jak mam to zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
Mowilem, ma byc poprany json
To {data='jakas data'} nie jest poprawnym JSON To {"data":"jakas data"} jest poprawnym JSON -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ja nie mam do ciebie sily. Podalem ci jak wyglada poprawny JSON a ty znowu go przerobiles na to co miales wczesniej :/ gorzej jak z dzieckiem... Jak dziecku powiesz, ze ma poprawic i powiesz na co ma poprawic to poprawia, a ty dalej swoje :/
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Tak sie zastanawiam czy ty tak na powaznie czy sobie poprostu jaja robisz...
Znajdz 10 roznic {data='jakas data'} {"data":"jakas data"} Wypisz mi prosze w nastepnym poscie wszystkie roznice jakie jestes w stanie tutaj znalezc. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:43 |