![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod który zapisuje mi dane do pliku txt w formacie zwykłego tekstu. Zalezy mi żeby ta tres ktora jest w pliku txt zapisywala sie jako xml zebym pozniej mogł te dane wyswietlic na stronie w tabelce. Bede wdzieczny za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prześledź dokładnie jak ma wyglądać plik xml wstaw odpowiednie "klamry" <nazwa> itd i zapisz tak jak to robisz teraz ale w pliku xml
-------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam pogooglać i się doczytać. -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce uzyskac taki plik xml zeby przy kazdym wywolaniu tego kodu php kolejno zapisywaly sie nastene wiersze w takiej postaci:
W tej chwili mam zapis do pliku txt w tej postaci: 2011-10-04 11:16:15 Log on user 2011-10-04 11:17:15 Log on user1 2011-10-04 11:18:15 Log on user2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w czym problem ? użyj biblioteki simplexml albo jakiegoś xml writera i po sprawie. Poza tym, ten xml jest tak banalny, że wystarczy umiejętność łączenie stingów (kropką
![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Ok zrobiłem pewien postep ,tylko nie wiem jak zrobić zeby tylko przy pierwszym uruchomieniu robil sie zapis
I przy kazdym kolejnym uruchomieniu te dane zapisywaly sie przed
Nie wiem tez jak zrobić zeby id sie zwiekszalo o 1 przy kazdym kolejnym uruchomieniu. Moj kod:
Ktoś pomoże?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pętla?
Wiadoma ilość powtórzeń:
a jak nie wiesz ile powtórzeń to:
-------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Jakoś problemu nie widzę, jeżeli operujesz TYLKO na plikach to:
1. stwórz sobie jakiś plik w którym trzymasz TYLKO I WYŁĄCZNIE ID np: id.txt o zawartości: Kod 158 2. Teraz, podczas odpalenia skryptu php generującego XML robisz coś takiego: a ) czytasz zawartość pliku id.txt i tą zawartość zapisujesz do zmiennej, na przykład $id (w podanym przykładzie $id, a właściwie jej wartość będzie równa 158), b ) tworzysz przykładowy kod(można oczywiście zmodyfikować):
Co wsadzisz do środka to Twoja inwencja, to jest tylko przykład - w tej formie możesz wyświetlić go na stronie TUTAJ masz przykład. Oczywiście plik id.txt jest opcjonalny, możesz stworzyć plik .php i w nim trzymać zmienną, oraz ładować ją poprzez
Musisz pamiętać o tym aby po każdym wywołaniu pliku generującego, a właściwie po zakończeniu jego pracy zwiększać/zmniejszać (czy co tam uznasz za stosowne) zmienną w tym pliku (oczywiście skryptem, chyba że wolisz ręcznie ![]() // MASS EDIT Przykładowo kod w podanym wyżej linku wygląda tak:
a efektem jest:
Tak na przyszłość - jeżeli skrobiesz XML ręcznie (tak jak w tym przykładzie) to odradzam coś takiego:
I proponuję zastąpić to podanym przeze mnie przykładem. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta, nie zgubisz się w znacznikach (w wypadku błędu którego ciężko znaleźć). Ten post edytował kpt_lucek 14.10.2011, 11:13:00 -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.05.2025 - 06:53 |