![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z przełączeniem się na testowe api poczty polskiej. Co ciekawe odpytywanie hello na ich produkcji działa poprawnie i zwraca wyniki. ![]() Schemat moich działań: 1. Posiadam konto na testowym api 2. Wygenerowałam klase php z tego linku : "https://en-testwebapi.poczta-polska.pl/websrv/en.wsdl" 3. W innych wątkach związanych z pocztą polską znalazłam metodę żeby wywołać zapytania:
4. Wywołuje wszystko z loginem i hasłem na testowe api 5. Odpowiedź:
(4a.Czym jest owe magiczne "Wrong Version" ?) 5. Ten sam kod, dla produkcji zwraca hello. Czyli
i odpowiedź:
Czyli dostaję oczekiwaną odpowiedź. Jakieś porady w stosunku do testowego api? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdy nie używałem tego API, ale może wymaga ono podania wersji API, której chcesz użyć?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niezbyt pomogło. Na moje nieszczęście, przerzuciłam wszystko na pythona, żeby się upewnić czy wgl to testowe działa, czy dane są poprawne, etc - no i niestety działa. Nistety bo potrzebuje tego na phpie :/ Ktoś coś, jakieś porady?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno do API prowadzi taki URL jak w Twoim kodzie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Tak. Dokumentacja tak twierdzi i z autoryzacją nie ma problemów Edit: Dla kiedyś poszukujących: Do testowego api najlepiej jest pobrać całego wsdl'a do pliku, niestety z linku nie działa. Na produkcji można korzystać z linku do wsdl. I link, który pomógł mi rozwiązać problem : http://rozkodowany.blogspot.com/2014/11/wi...ny-zostaem.html Jeżeli zamyka się tu tematy, to można to zrobić Ten post edytował Kobietakoala 24.09.2020, 12:42:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.05.2025 - 04:27 |