Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [XML][PHP]API Booking.com, Integracja systemu booking.com ze stroną internetową
PHPapprentice
post 5.09.2014, 10:40:41
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Chciałem stworzyć stronę o tematyce turystycznej która by korzystała z systemu booking.com w ramach programu afiliacyjnego. Chciałem się zapytać jak się integruje system booking.com ze stroną. Szukałem tych informacji w Internecie ale nic konkretnego nie znalazłem , poza tym na tym forum też nie ma o tym wątku , więc założyłem nowy.

Interesuje mnie odpowiedź na pytania :

1. W jaki sposób integruje się system rezerwacji i ofertę obiektów noclegowych z moją stroną. Za pomocą jakich technologii , HTML , PHP , czy inne?

2. W jaki sposób ten system działa , co się stanie jak klient kliknie szukaj po wyborze kryteriów wyszukiwania? Czy zostanie przeniesiony na stronę Booking.com czy zostanie na mojej stronie?

3. Kiedy klient jest przekierowany na stronę Booking.com?

4. Czy implementując system booking.com na mojej stronie , ten system będzie blokował moją stronę przed indeksacją przez roboty Google i innych wyszukiwarek, tak jak to robi hotelscombined.com ?

5. Chciałbym na mojej stronie zintegrować możliwość wyszukiwania innych rzeczy np. samochodów do wynajęcia czy lotów lotniczych. Czy da się zintegrować inne systemy wyszukiwania z systemem booking.com, żeby można było na przykład wyszukać samochód , lot i hotel za pomocą jednego kliknięcia?

6. Czy pieniądze dostaje za przekierowanie na stronę booking.com czy za zarezerwowanie i opłacenie rezerwacji przez klienta ?

Jeśli ktoś byłby wstanie odpowiedzieć na choćby jedno z tych pytań, najbardziej mi zależy na 1 i 4, to byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
djgarsi
post 6.09.2014, 15:05:54
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jeśli jest API to powinna być dokumentacja. Czyż nie?

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 29.04.2025 - 09:52