![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 17 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie wiem czy ktoś kiedys może korzystał z usług shoper.pl Potrzebowałbym napisać apke która będzie aktualizować stany magazynowe, ceny itp na podstawie pliku xml. Póki co mam problem z odnalezieniem bazy danych która byłaby odzwierciedleniem tego co mam na stronie. Ma ktoś może jakieś doświadczenie z tym sklepem, bo szczerze nie mam pomysłu jak to ugryść |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Nie wiem czy ktoś kiedys może korzystał z usług shoper.pl Potrzebowałbym napisać apke która będzie aktualizować stany magazynowe, ceny itp na podstawie pliku xml. Póki co mam problem z odnalezieniem bazy danych która byłaby odzwierciedleniem tego co mam na stronie. Ma ktoś może jakieś doświadczenie z tym sklepem, bo szczerze nie mam pomysłu jak to ugryść Czego dokładnie potrzebujesz? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 17 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już nieaktualne, okazało sie że shopper przy ofercie abonamentowej wszystkie dane przechowuje na swoich serwerach przez co niema do nich dostępu..., można sobie wykupić apke od nich do ładowania takich danych...
Napisałem programik, który konwertuje plik xml na csv i taki już plik ładuje na ich stronie. Niestety trzeba codziennie taki plik generować, wchodzić na ich strone i ładować, niby niewiele no ale na dłuższą mete to jednak utrudnienie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już nieaktualne, okazało sie że shopper przy ofercie abonamentowej wszystkie dane przechowuje na swoich serwerach przez co niema do nich dostępu..., można sobie wykupić apke od nich do ładowania takich danych... Napisałem programik, który konwertuje plik xml na csv i taki już plik ładuje na ich stronie. Niestety trzeba codziennie taki plik generować, wchodzić na ich strone i ładować, niby niewiele no ale na dłuższą mete to jednak utrudnienie. W wersji abonamentowej masz do dyspozycji jeszcze API którego możesz użyć. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Czy na pewno o tym samym mówimy?
https://www.shoper.pl/help/api -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czy na pewno o tym samym mówimy? https://www.shoper.pl/help/api A widzisz, to jednak coś innego, fajnie że w pomocy technicznej nic o tym nie wspomnieli ![]() Wygląda obiecująco. Dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 17:49 |