![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem z licznikiem użytkowników zalogowanych. Zrobiłem jak poniżej ale nic nie wyświetla. Jak usunę isset($_POST['login']) i isset($_POST['wyloguj']) to liczy każde kliknięcie gdy jest zalogowany lub odejmuje gdy jest wylogowany. Ma ktoś pomysł jak to zmienić lub inną metodą zrobić?
Jak widać chodziło mi tu o to że jak ktoś kliknie zaloguj i będzie zalogowany to dodaje 1, a jak kliknie wyloguj i poprawnie go wyloguje to odejmie 1. A może lepiej zrobić to na bazie danych? Bo później chciałbym też zrobić wyświetlenie zalogowanego użytkownika.
Ten post edytował 18Pawel18 27.08.2013, 16:10:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czemu wy nie patrzycie na warunki jakie dajecie??
Skoro robisz dopiero loguj to jeszcze nie ma ID w sesji. Skoro robisz wyloguj, to ID w sesji juz jest wiec nie mozesz dawac warunki na nie bycie... Cytat Jak usunę isset($_POST['login']) i isset($_POST['wyloguj']) to liczy każde kliknięcie gdy jest zalogowany lub odejmuje gdy jest wylogowany. Znaczy, ze ty ten kod odpalasz nie podczas odpalania akcji loguj/wyloguj. Skoro dajesz warunki na post, to form ma byc wyslany
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No ok, masz rację, ale jak tak zrobię to każde kliknięcie zaloguj będzie liczone. A co jeśli użytkownik poda złe dane i nie zostanie zalogowany? Wtedy też policzy, że jest online.
Ten post edytował 18Pawel18 27.08.2013, 17:34:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to zliczaj tylko wtedy gdy poda poprawne dane. Przeciez na etapie logowania wiesz czy podal poprawne dane czy nie.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem z tego coś zrobić ale nie dałem rady.
Wymyśliłem rozwiązanie takie: Jeśli uzytkownik zaloguje się to zmieni rekord 'zalogowani' na 1, a jeśli niezalogowany to na 0. Pobierze cyfry wtedy i doda je. Oddzielny skrypt będzie obsługiwał automatyczne wylogowanie uzytkownika przez Cron-a. W bazie mam taką tabelę:
Do logowania uzywam takiej funkcji:
Plik główny z logowaniem
Pomoże mi to ktoś napisać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 08:37 |