![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z którym walczę już drugi dzień, a nie mogę sobie poradzić z nim.
W przeglądarkach Firefox, Opera, Chrome strona wygląda świetnie. W w/w przeglądarkach sytuacja DIV wymusza tak jakby dodatkowy ENTER. Czyli jest: Tabela Enter Zdjęcie Problem jest w przeglądarce IE. Tabela Zdjęcie ------------------------------------------------------------ I teraz tak jak wrzucę fizycznie dodatkowy <br /> lub padding na 15 px to w IE wyświetlana strona jest elegancko a pod Opera, Firefox i Chrome wyświetlane jest z 2x Enter. Tabela Enter Enter Zdjęcie Bladego pojęcia nie mam jak z tym walczyć. Powiem szczerze że pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Jakby ktoś miał chwilkę i znał odpowiedź to proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A sprawdzałeś w jakich trybach pracuje IE?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz niezamknięty tag div.
Najpierw popraw swój kod html tak, żeby miał poprawną składnię. Trudno powiedzieć cokolwiek więcej - ani nie ma całego kodu html, ani stylów css (elementy dziedziczą po sobie style i może coś jest odziedziczone "nie tak"). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko jest elegancko pozamykane (skopiowałem taki fragment tylko). Separowałem fragmenty kodów w w pliku i w stylu żeby dokładnie zlokalizować problem. I właśnie ten problem występuje w tym miejscy gdzie zaznaczyłem kod.
Dodam że przeglądarki są w najnowszych wersjach. Znacznik valign="top" również poleciał do stylu tabeli, ale też nic to nie dało. Ten post edytował lukas0987 14.12.2011, 22:23:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, w takim razie jedna uwaga:
Wstaw cały kod, bez wyciętych fragmentów. Wstaw do niego style. Napisz jeszcze w jakiej wersji IE nie działa. Jeśli nie, to sprezentuj szklaną kulę forumowiczom (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Temat rozwiązałem, ale nie mogę zrozumieć tego. W kodzie fizycznie wcisnąłem ENTER pomiędzy końcem znacznika PHP a DIV i śmiga. Temat można zamknąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:40 |