![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie. Generuje z formularza pdfa, przy pomocy klasy ezPdf i zapisuje go na dysku, i później wysyłam go maile przy pomocy klasy eMail. Wszystko było świetne gdyby wysłany plik był prawidłowy i dał się otworzyć a tak nie jest, m.in dlatego, że ma 0 bajtów i nie wiem czemu się tak dzieje. Plik na serwerze zapisuje się ok, ale ten co dochodzi na maila nie:/ Plik pdf jest zapisywany w tym samym katalogu co php, który go zapisuje i katalog ma ustawiony CHMOD na 777.
Kawałek kodu, który to obsługuje(jeżeli potrzeba mogę zamieścić też źródło klas)
Proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczny ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$fp=fopen($sciezka,'wb');
fwrite($fp,$pdfcode); $logo = fread($fp, filesize($sciezka)); fclose($fp); moim zdaniem tu jest problem otwierasz plik 'w' -> do zapisu a potem dajesz fread 100% nie mam pewności ale daj echo $logo i pewnie będzie pusty tekst może najpierw zapisz potem przeczytaj (czyli najpierw 'w', a potem 'r') albo daj falgę na zapis/odczyt 'w+' tylko, że przy w - jest faktycznie nadpisanie pliku Otwiera tylko do zapisu; umieszcza wskaźnik pliku na jego początku i obcina plik do zerowej długości. Jeśli plik nie istnieje to próbuje go utworzyć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:38 |