![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje aby na serwer user miał możliwość wysyłania dużych plików ale nie większych niż 200 MB
Utworzyłem sobie taki kodzik:
zaś na drugim formularzu z kodem php jak na początek prosta sprawę mam:
message_boxy to są moje komunikaty. tak wiec na plikach małych nie ma żadnego problemu wszystko działa choć jak zrobię wyślij to mieli dysk mieli mieli i mieli. Ale na za dużym pliku na 700 mb zwraca mi komunikat: Wysyłanie proszę czekać. Notice: Undefined index: userfile in /var/www/serwis/upload_file/upload_file_action.php on line 20 Notice: Undefined index: MAX_FILE_SIZE in /var/www/serwis/upload_file/upload_file_action.php on line 20 Wielkość pliku ok. I tu moje pytanie? Dlaczemu tak się dzieje i nie rejestruje w tablicy file? Czy można zrobić tak aby user miał napis WYSYŁANIE i wtedy jakaś akcja się tam podejmowała bo teraz po naciśnięciu wyślij to nic nie na ekranie nie zmienia aż dysk nie przestanie mielić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz mieć ograniczenie na serwerze co do wielkości przesyłanych plików, a jeżeli chcesz pokazywać jakiś pasek postępu to zaimplementuj jakiś skrypt: google -> file upload progress bar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odnośnie php.ini
to mam wpisy post_max_size = 202M file_uploads = On upload_tmp_dir =/var/www/tmp upload_max_filesize = 202M |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz w php.ini tak jak wyżej Wielebny napisał zwiększyć wielkość maksymalną wysyłanego pliku, ale także zwiększyć maksymalny czas wykonywania skryptu(na bardzo długo, około godziny)
Wysyłanie dużych plików formularzem za pomocą PHP nie jest dobrym pomysłem. Do takich rzeczy lepszy jest JavaScript, albo Ajax, który dzieli plik na party i te party przekazuje do PHP, na żadnych hostingu dostawca nie ma ustawionego maksymalnego czasu wykonywania skryptu na godzinę i maksymalnej wielkości wysyłanego pliku na ponad 200mb ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie będę tu czarował i powiem ,że nie mam pojęcia na temat ajaxa i JS. Czy mógłbyś mi podać jakiś przykład takiego skryptu a bym sobie go przeanalizował i dostosował do siebie bo w końcu trzeba będzie się tego nauczyć a musiał bym mieć jakiś konkretny punkt zaczepienia. W takim przypadku moje pytanie dlaczego mój skrypt nie zwraca mi komunikatu ,że PLIK JEST ZA DUŻY dla plików gigantycznych (np 1GB) a wywala błąd tablicy FILES chyba już pozostaje nie aktualne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wiem to nie da się wysyłać plików używając Ajax-a lub JS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Da się, trik nazywa się hidden iframe.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to żaden Ajax
![]() Znalazłem coś odnośnie GoogleGears http://www.appelsiini.net/2009/10/drag-and...th-google-gears powinno być przydatne Ten post edytował fander 19.06.2010, 11:10:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie kazdy ma gearsy
iframe to tez ajax ![]() ajaxowy uploader maasz na przyklad na http://valums.com/wp-content/uploads/ajax-...demo-jquery.htm |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.04.2025 - 03:52 |