![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec mam bazę danych, z wypożyczalnią filmów. Problem polega na ilości sztuk, które mogę wypożyczyć.
-gdy wypożyczam filmy z formularza, to czy mogę odwołać sie do innej tabeli( mam tabele wypożyczenia i filmy), tabeli filmy aby odjeła mi z komórki dostępnych filmów 1 kopie. -gdy zwracam filmy aby do liczby dostępnych kopii dodała jedną -czy mogę zablokować możliwość wypożyczania gdy liczba dostępnych kopii będzie równa zero @edit Więc dodatkowe pytanie. Jak to zrobić? Ten post edytował Domara 27.02.2009, 16:40:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na wszystkie pytania TAK możesz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 13.03.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za pomocą SQL-a
głupia odpowiedź na głupie pytanie, bo niby jak mamy zgadnąć jaki masz układ tabel i logike bazy danych jeżeli się nie znasz na JET SQL-u (dialekt Access-a) zrób kwerendy do tego w Accessie a nie w PHP-e, tam je przetestuj i dopiero przenoś na PHP-a w razie pytan strike związanych z Accesem polecam pl.comp.bazy-danych.msaccess |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 11:48 |