![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam Win XP Pro, i od jakiegoś czasu (pewnie to sprawka mojego brata) z systemem włącza się IIS, a ja tego nie chcę. Można wejść w Panel Sterowania->Narzędzia administracyjne ale to jest krótkotrwałe... Próbowałem za pomocą programu do edycji autostartu wyłączyć to, ale niestety nie znalazłem nigdzie IIS ani w usługach, ani w rejestrze, ani w tradycyjnym autostarcie.
Ktoś wie? Z góry dzięki. Pozdro, radex. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Musisz wyłączyć usługę. Robisz to w Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi. Nie pamiętam jak nazywa się ta usługa, ale łatwo ją znajdziesz. Powiązane są z nią dwie lub trzy inne usługi.
Jak znajdziesz już usługę odpowiedzialną za IIS to klikasz ją prawym przyciskiem myszy -> Własciwości. W zakładce Ogólne ustawiasz Typ uruchomienia na ręczny, niżej klikasz button Zatrzymaj. A jeśli chcesz ją całkowicie wyłączyć, to zamiast ręczny wybierasz wyłączony, a zakładce Logowanie ustawiasz profil sprzętu na wyłączony. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wcześniej już patrzałem ale nie znalazłem. Teraz przyjżałem się bliżej i znalazłęm usługę "Serwer" - Dzięki
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 05:01 |