Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wykorzystanie elementow html "form i input" w php
wierus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam takie pytanie, czy prawidlowe jest takie uzycie form i input? Czy tez nalezy
  1. <?include('tlo_admin.inc'); 
  2.  
  3. echo&#092;"<TABLE BGCOLOR='#90C0F0' align='center' width='80%' cellspacing='1' >\"; //tworzymy tabele bedaca 'ramka' w ktorej beda pola z danymi do pobrania
  4.  
  5. echo &#092;"<tr><td><font size='+3'><center>Dodanie nowego państwa do bazy danych</center></font>nn</td></tr>\";
  6.  
  7. echo &#092;"<form name='wpisywanie' enctype='text/plain' action='wpisywanie.php' method='post'>\"; //forma w ktorej beda poszczegolne pola input
  8.  
  9. echo&#092;"<TABLE BGCOLOR='#90C0F0' align='center' width='80%' cellspacing='2' cellpadding='16' >\";//stworzenie dwoch kolumn, w pierwszej nazwa pola, w drugiej pole do wpisania wart
  10. sci
  11.  
  12. echo&#092;"<TR><TD><B>Nazwa panstwa:</B></TD><TD><input name='Panstwo' ></TD</TR>\";
  13. ?>

Pytam poniewaz mam problemy z przekazaniem tych danych do innego pliku. Gdy uzywalem tylko jednego pola input
[/HTML]<form name="Wyszukaj" enctype="text/plain" action="wyszukaj.php" method="get">
<input name="nazwa_panstwa" ><input type="submit" name="szukaj" value="wyślij">
</form>[HTML]
jako zwykly kod html to pozniej spokojnie moglem odwolac sie do zmiennych w innych plikach. Jednak w tym pierwszym przypadku w pliku
  1. <?include('tlo_admin.inc'); 
  2.  
  3. echo $_post['Panstwo'];
  4. echo $Panstwo;
  5.  
  6. ?>

Zmienna panstwo jest pusta..... Nie wiem co jest nie tak...prawdopodobnie cos mieszam, ale mam problem z poradzeniem sobie z tym.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:08