![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem czy zadaje w dobrym dziale, i czy moje pytanie jest w ogóle możliwe, ale tak. Mam napisaną pewną funkcję php, który dajmy na to wysyła e-maila. Wiadomo, aby wysłany został e-mail strona się musi przeładować z np. danymi POST. A ja bym chciał aby tą funkcję wykonał javascript bez przeładowywania. Czy jest to możliwe ? Jeśli tak to jak. Z góry dziękuję, Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2012 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcesz wysłać maila javascriptem?
Cytat Wiadomo, aby wysłany został e-mail strona się musi przeładować nie musi się przeładowywać żeby wysłać maila no ale rozumiem że masz jakiś formularz i chcesz aby użytkownik po wypełnieniu pól naciskał guzik i ma się wysyłać mail?! o to chodzi?! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie koniecznie e-mail, to przykład był, cokolwiek.
W tym przypadku mam funkcje php która wysyła zapytanie http do zewnętrznego serwera. No i chciałbym aby po kliknięciu przycisku wykonało się to bez przeładowywania strony, a podczas tego żeby javascript wyświetlił tekst ładowanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2012 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli chcesz wysłać jakieś zapytanie do serwera bez przeładowywania strony?
nie wiem dokładnie ale czy AJAX nie nadaje się do takich rzeczy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli mowa o AJAXie to w zasadzie można zrobić wszystko bez przeładowania strony w głównej ramce dokumentu, może być konieczne przeładowanie IFRAME jeśli ma być wysyłany jakiś plik.
Technicznie rzecz biorąc jest to wysłanie takiego samego zapytania jak po wysłaniu formularza metodą POST na serwer, różnica polega na tym, że wszystko dzieje się w tle i wykonuje to JavaScript wysyłając dane i odbierając rezultat zapytania. Wydaje mi się, że właśnie o to Ci chodzi. Jeśli tak, poczytaj sobie o AJAXie i asynchronicznym ładowaniu plików na serwer. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:52 |