![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przegladałem sobie manuala i natrafiłem na dwie funkcje: [manual:c7087294cd]serialize[/manual:c7087294cd] i [manual:c7087294cd]unserialize[/manual:c7087294cd]. Patrzyłem na wyjaśnienie i omówinie tych funkcji a takze przykłady. Nic nie zrozumiałem, bo angielski u mnie cienko a te funkcje nie zostały przetłumaczone. Dlatego proszę Was drodzy koledzy o wyjaśnienie mi: do czego służa te funkcje, w czym zostają wykorzystane. Jeżeli ktoś bedzie tak uprzejmy proszę podanie przykładowego kodu wraz z opisem. Dziękuje Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sluza m.in do zamiany tablicy na stringa i odwrotnie, np. masz sobie jakas tablice i chcesz ja wrzucic do bazy, traktujesz ja funkcja serialize() i mozesz spokojnie wrzucic do bazy, potem jak chcesz miec z powrotem ta tablice traktujesz to co wyciagniesz z bazy funkcja unserialize i masz z powrotem tablice
[php:1:ef34f78ac4]<?php $tablica = array('bla', 'alb'); print_r($tablica); $tablica = serialize($tablica); echo '<br>'.$tablica.'<br>'; $tablica = unserialize($tablica); print_r($tablica); ?>[/php:1:ef34f78ac4] -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aha. Już rozkminiłem to. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 05:53 |