![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szukałem i nie znalazłem kodu.
Potrzbuje kod który by wyświetlał tylko jedno slowo z wybranej linijki z pliku .txt bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nikt nie jest jasnowidzem, więc nie wie o jakie słowo chodzi (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) ;-)
a masz w ogóle jakieś pojęcie o php?? bo jeśli nie to zapraszamy do nauki (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam np:
$pizza = "jakisplik.txt"; $pieces = explode("=", $pizza); echo $pieces[0]; // piece1 echo $pieces[1]; // piece2 Ale to nie działa bo wyświetla mi to co chcem i jeszcze dodatkowo cos |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem do końca o co ci chodzi, jednak przychodzą mi na myśl 2 funkcje (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) .
preg_match() stripos() Użycie znajdziesz w manualu. |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi oto
Plik.txt ------------------ Haslo=1234Money=1200Bank=2333 ------------------ i ja chce z tego pliku wyciągnąc linijke żeby mi wyswietlało np: Twoje pieniadze: 1200 W Banku: 2333 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da rady, bo skąd masz wiedzieć, gdzie kończy się stare pole a zaczyna nowe? Poczytaj np. o plikach csv, gdzie sposób organizacji danych polega na ich rozdzieleniu tabulacją czy choćby znakiem |. Agregacja danych znakiem pustym to proces nieodwracalny.
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Nie da rady, bo skąd masz wiedzieć, gdzie kończy się stare pole a zaczyna nowe? Poczytaj np. o plikach csv, gdzie sposób organizacji danych polega na ich rozdzieleniu tabulacją czy choćby znakiem |. Agregacja danych znakiem pustym to proces nieodwracalny. Co się nie da? file, split lub preg_split i po sprawie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej zapisać dane w pliku php tak:
(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) albo w bazie danych?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do pliku musisz dane zapisywać tak:
------------------ =Haslo=1234=Money=1200=Bank=2333 ------------------ I wtedy taki kod:
Powinien zadziałać, ja jednak polecam poczytać o bazie MySQL i zapytaniach sql. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.10.2025 - 17:44 |