![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć! Tworzę startupa i potrzebuję banalnie prostej aplikacji mobilnej za pomocą której:
1. zarejestrujemy konto na portalu / zalogujemy się 1a. po zalogowaniu się mamy wyłącznie jedną stronę z zczytanym (z SQL) loginem, 3x statystykami (3 liczniki) i guzikiem na upload 2. mamy możliwość uploadu zdjecia / filmu na swoje konto www 3. mamy możliwość również nadania do uploadu tytulu / opisu / tagów I nic więcej... czysta prowizorka bez wymyślnych kombinacji - aby tylko na start by sprawdzić czy pomysł się przyjmie. Czy może ktoś mi wyjaśnić jak się sensownie zabrać za stworzenie czegoś takiego? Albo może są podobne przykłady gdzieś w necie? Ogarniam średnio języki programowania i nie wydaje się to iście skomplikowane do wykonania, ale nie miałem dotychczas styczności z programowaniem aplikacji mobilnych. Gdybym chciał komuś zlecić taką appke, to ile musiałbym zapłacić? Jaki jest stopień trudności w stworzeniu takiej aplikacji? Aplikacja pod Androida i OS'a. Z góry dzięki za naświetlenie informacji Ten post edytował startup1988 12.03.2018, 20:33:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilka pytań:
Jak duże może być to zdjęcie? Gdzie chcemy przechowywać te zdjęcia? Jakie formaty zdjęć akceptujemy? Jak długi może to być film? Czy każdy użytkownik może dodawać filmy? W jakim formacie film można dodać? Gdzie ten film przechowywać? Co możemy wstawić w opisie? Skąd bierzemy tagi? Kto dodaje tagi? Czy jest panel administratora do tagów? Znalazłbym 10x więcej a i tak pewnie Twoich wymagań by to nie spełniało. Chciałem Ci tylko nakreślić, że chcesz czerwony samochód i pytasz za ile ![]() ![]() Ten post edytował markuz 12.03.2018, 21:09:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Markuz, zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Chodziło mi tylko o przedstawienie w zrozumiały sposób prostej formy aplikacji bez wchodzenia w szczegóły walidacji danych, które swoją drogą w większości nie należą do skomplikowanych.
Przeglądam od godziny developer.android.com i potrzebowałbym co najmniej dwóch bitych tygodni by wejść w klimat programowania aplikacji mobilnych. Nie stać mnie na poświęcenie tylu dni na naukę zatem, przybliżę tutaj nieco bliżej czego oczekuję od aplikacji i proszę moderatora o przeniesienie tematu do działu oferty. Zatem: 1. aplikacja zezwala użytkownikowi na zarejestrowanie konta / zalogowanie się na www 2. po zalogowaniu się wczytuje profil użytkownika do aplikacji (tj.: login; trzy liczniki statystyk) z bazy danych na serwerze 2A. poza wczytanym profilem użytkownika pojawia się button 'upload' z dopiskiem informacji o dopuszczalnych rozmiarach przesyłanego pliku... 3. po kliknięciu w 'upload' użytkownik zostaje przeniesiony do galerii w telefonie gdzie może wybrać zdjęcie lub film 3A. jeśli użytkownik wybierze "zdjęcie"[.jpg], to aplikacja (w locie) konwertuje je do określonego rozmiaru przyjmijmy [max. 1280x720 po przeskalowaniu] i przechodzi do pkt. 4 3B. jeśli użytkownik wybierze "film", to aplikacja na sztywno (w locie) sprawdza wielkość [max. 350MB], czas [max. 00:60 sekund] i format [.mp4] - if==true przechodzi do pkt. 4; if==false wyświetla komunikat z błędem. 4. aplikacja wyświetla trzy inputy do wprowadzenia danych: temat, treść, tagi (user sam to uzupełnia); oraz jedno pole wyboru (type=radio). Po wprowadzeniu danych user klika 'wyślij' 5. po kliknięciu 'wyślij' następuje walidacja wprowadzonych danych by bezpiecznie dane zapisać w bazie SQL, a pliki na serwerze Przykładowa struktura tabeli mówiąca nieco więcej: id | id_login | login | typ (video/photo) | nazwa_pliku | waga_pliku | czas_video | temat | tresc | tagi | typ_radio | ip | czas_dodania Sama strona będzie hostem dla zdjęć i filmów, który je wyświetla wedle mojej idei. Od aplikacji oczekuję zalogowania się na konto www i upload'u zdjęcia bądź video na serwer. Budżet 1.000 zł Czas do końca kwietnia. Ten post edytował startup1988 13.03.2018, 01:08:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że ta kwota może nie starczyć
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
aras785, właśnie jestem na etapie sprawdzania ile kosztuje stworzenie takiej aplikacji. Dostałem kilka ofert między 250$ a 500$, ale zależy mi na wykonaniu przez rodaka także podnoszę limit do 1500 zł i czekam na oferty.
Znalazłem też w sieci kilka zbliżonych gotowców na których można wygodnie się oprzeć, są pod hasłem w google: Android Upload Image to Server Wrzucam również poglądowe screeny budowy samej aplikacji w celu lepszego zrozumienia: 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() Ten post edytował startup1988 13.03.2018, 00:35:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję je dodać także tutaj: https://4programmers.net/Forum/Og%C5%82oszenia_drobne
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dziękuję
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 01:58 |