![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Poszukuje współpracownika - grafika. Ja tworze strony www, a grafik miałby za zadanie tworzyć layouty i wszelką grafikę na strony(wliczając w to pocięcie szablonu) Na samym początku nie byłoby możliwości zaoferowania gotówki natomiast gdybyśmy otrzymywali jakieś projekty do stworzenia(do czego dążę) oczywiście dzielilibyśmy się gotówką otrzymaną od zleceniodawcy. KONTAKT: www.nportfolio.pl/kontakt.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 21.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w twoim "portfolio" świeci pustką, kompletnie nie masz pojęcia o kodowaniu (skoro zlecasz to grafikowi), a ponadto nie wiesz nic na temat przejrzystości, estetyki strony (chociażby patrząc na standardową czcionkę na stronie głównej). widziałem masę portfolio (nie tylko na tym forum) i szczerze? twoje jest najgorsze ze wszystkich możliwych, a byli również gimnazjaliści bardziej uzdolnieni... nie-powodzenia, ja nigdy nie chciałbym być w twojej ekipie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w twoim "portfolio" świeci pustką, kompletnie nie masz pojęcia o kodowaniu (skoro zlecasz to grafikowi), a ponadto nie wiesz nic na temat przejrzystości, estetyki strony (chociażby patrząc na standardową czcionkę na stronie głównej). widziałem masę portfolio (nie tylko na tym forum) i szczerze? twoje jest najgorsze ze wszystkich możliwych, a byli również gimnazjaliści bardziej uzdolnieni... nie-powodzenia, ja nigdy nie chciałbym być w twojej ekipie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Najlepiej powiedzieć komuś takie słowa że jest ktoś beznadziejny ktoś co zaczyna z programowaniem albo grafiką uwierz mi nie jedną firmę widziałem która uważa się za profesjonalną firmę a grafika według mnie zostawia wiele do życzenia adrianozo się stara coś działać pracę ma coraz lepsze z czasem będzie robił coraz lepsze kwestia wytrzymałości i determinacji żeby się nie poddawać . Więc ja uważam daruj sobie takie komentarze bo to tylko żeby komuś dowalić . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
matthew089 - pokaż swoje portfolio (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 24.06.2010 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adrianozo:
- czasami wyświetla Ci numer sesji w adresach URL (choć ciasteczka mam włączone) - w wyszukiwarkę wpisz apostrof, a dostaniesz błąd w stylu: Cytat You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '%') UNION ALL (SELECT `id`, `tresc`, `adres`, `numer` FROM kontakt WHERE tresc ' at line 1 podatne na sql-injection?Edit: przy wpisaniu strony http://www.nportfolio.pl/portfolio/5-sd.html Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /homez.311/nportfol/www/strona/portfolio.php on line 51 Musisz koniecznie weryfikować każdy input użytkownika. Ten post edytował MacDada 20.08.2010, 19:23:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 21.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
matthew089 - pokaż swoje portfolio (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) po portfolio na gg: 11007506; nie chce mi się pracy wrzucać na serwa, ale na localhoście chętnie pokażę... (zmieniłem hosting i muszę upnąć skrypt na serwa, a nie mam ochoty się w to dzisiaj bawić) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Cytat zmieniłem hosting i muszę upnąć skrypt na serwa, a nie mam ochoty się w to dzisiaj bawić Spoko , poczekamy do jutra. Ale linki do prac to i tutaj możesz podać ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
krzysztof_kf dzięki za słowa otuchy. Staram się jak mogę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
matthew089 pokaż swoje jeśli takie świetne jest. portfolio jest puste ze względu na dokańczanie strony... MacDada dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tej pory nie wiem jak sprawdzać swoje skrypty na podatność na ataki. Na pewno to poprawię. Gdybyś mógł coś podpowiedzieć byłbym wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
internet na linii TP, zatem nie gwarantuję, że IP do jutra się nie zmieni... łapcie: Portfolio jutro wrzucę na "normalny" serwer (z większą ilością prac)...
Ten post edytował matthew089 20.08.2010, 20:58:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chętnie tez zobacze portfolio.. :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
internet na linii TP, zatem nie gwarantuję, że IP do jutra się nie zmieni... łapcie: Portfolio jutro wrzucę na "normalny" serwer (z większą ilością prac)... nie idzie sie polaczyc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
co to za portfolio w którym nie można zobaczyć wykonanych prac? Co nam po tym że dałeś obrazki z wycinkami stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szału nie ma..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 24.06.2010 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MacDada dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tej pory nie wiem jak sprawdzać swoje skrypty na podatność na ataki. Na pewno to poprawię. Gdybyś mógł coś podpowiedzieć byłbym wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zamiast korzystać z natywnych funkcji MySQL w PHP, lepiej wykorzystaj bibliotekę PDO.Tutaj masz opis w manualu: http://www.php.net/manual/pl/book.pdo.php Tutaj szybki kurs. Koniecznie poczytaj o bindowaniu (podpinaniu) parametrów: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO Oprócz tego warto przelecieć preg_match'em i pozbyć się z inputu wszystkich zbędnych znaków. No i funkcja htmlentities, żeby pozbyć się HTMLa, który mógłby być potem wstrzyknięty przy wyświetlaniu kodu. Zacznij od tego i po prostu poczytaj o SQL-Injection, XSS, itd. |
|
|
![]()
|
|
Szału nie ma.. w porównaniu z portfolio autora? Cytat(spawnm) co to za portfolio w którym nie można zobaczyć wykonanych prac? Co nam po tym że dałeś obrazki z wycinkami stron. słusznie, dodam opcję odsyłania do wykonanej pracy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cytat Webmastering jest moim hobby, które rozwijam już 6 lat. 5 lat temu też byłeś zajebisty ? |
|
|
![]()
|
|
ale co to ma do rzeczy? oczywiście, że nie. w ogóle zrobiliśmy jeden wielki offtop, powiedziałem, żeby gość darował sobie współpracę z grafikiem (niechby najpierw się poduczył), następnie ktoś poprosił o moje portfolio i prosz. wrzuciłem, przecież nie przyszliśmy tu nikogo oskarżać albo dopierniczać bez celu. jeżeli ktoś coś do mnie ma to zapraszam na gg: 11007506; w przeciwnym razie proszę składać propozycje autorowi tematu lub pomóc mu w nauce.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:06 |