Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Współpraca grafik-koder
adrianozo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Poszukuje współpracownika - grafika.

Ja tworze strony www, a grafik miałby za zadanie tworzyć layouty i wszelką grafikę na strony(wliczając w to pocięcie szablonu)

Na samym początku nie byłoby możliwości zaoferowania gotówki natomiast gdybyśmy otrzymywali jakieś projekty do stworzenia(do czego dążę) oczywiście dzielilibyśmy się gotówką otrzymaną od zleceniodawcy.

KONTAKT:

www.nportfolio.pl/kontakt.html
Go to the top of the page
+Quote Post
matthew089

-----

w twoim "portfolio" świeci pustką, kompletnie nie masz pojęcia o kodowaniu (skoro zlecasz to grafikowi), a ponadto nie wiesz nic na temat przejrzystości, estetyki strony (chociażby patrząc na standardową czcionkę na stronie głównej). widziałem masę portfolio (nie tylko na tym forum) i szczerze? twoje jest najgorsze ze wszystkich możliwych, a byli również gimnazjaliści bardziej uzdolnieni... nie-powodzenia, ja nigdy nie chciałbym być w twojej ekipie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
krzysztof_kf

-----

Cytat(matthew089 @ 20.08.2010, 18:22:01 ) *
w twoim "portfolio" świeci pustką, kompletnie nie masz pojęcia o kodowaniu (skoro zlecasz to grafikowi), a ponadto nie wiesz nic na temat przejrzystości, estetyki strony (chociażby patrząc na standardową czcionkę na stronie głównej). widziałem masę portfolio (nie tylko na tym forum) i szczerze? twoje jest najgorsze ze wszystkich możliwych, a byli również gimnazjaliści bardziej uzdolnieni... nie-powodzenia, ja nigdy nie chciałbym być w twojej ekipie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Najlepiej powiedzieć komuś takie słowa że jest ktoś beznadziejny ktoś co zaczyna z programowaniem albo grafiką uwierz mi nie jedną firmę widziałem która uważa się za profesjonalną firmę a grafika według mnie zostawia wiele do życzenia adrianozo się stara coś działać pracę ma coraz lepsze z czasem będzie robił coraz lepsze kwestia wytrzymałości i determinacji żeby się nie poddawać .

Więc ja uważam daruj sobie takie komentarze bo to tylko żeby komuś dowalić .
+Quote Post
darophp

-----

matthew089 - pokaż swoje portfolio (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
MacDada

-----

adrianozo:
- czasami wyświetla Ci numer sesji w adresach URL (choć ciasteczka mam włączone)
- w wyszukiwarkę wpisz apostrof, a dostaniesz błąd w stylu:
Cytat
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '%') UNION ALL (SELECT `id`, `tresc`, `adres`, `numer` FROM kontakt WHERE tresc ' at line 1
podatne na sql-injection?

Edit: przy wpisaniu strony http://www.nportfolio.pl/portfolio/5-sd.html
Cytat
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /homez.311/nportfol/www/strona/portfolio.php on line 51

Musisz koniecznie weryfikować każdy input użytkownika.

Ten post edytował MacDada 20.08.2010, 19:23:17
+Quote Post
matthew089

-----

Cytat(darophp @ 20.08.2010, 19:19:25 ) *
matthew089 - pokaż swoje portfolio (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

po portfolio na gg: 11007506; nie chce mi się pracy wrzucać na serwa, ale na localhoście chętnie pokażę... (zmieniłem hosting i muszę upnąć skrypt na serwa, a nie mam ochoty się w to dzisiaj bawić)
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

Cytat
zmieniłem hosting i muszę upnąć skrypt na serwa, a nie mam ochoty się w to dzisiaj bawić

Spoko , poczekamy do jutra.
Ale linki do prac to i tutaj możesz podać ;]
+Quote Post
adrianozo

-----

krzysztof_kf dzięki za słowa otuchy. Staram się jak mogę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

matthew089
pokaż swoje jeśli takie świetne jest. portfolio jest puste ze względu na dokańczanie strony...

MacDada dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tej pory nie wiem jak sprawdzać swoje skrypty na podatność na ataki. Na pewno to poprawię. Gdybyś mógł coś podpowiedzieć byłbym wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
matthew089

-----

internet na linii TP, zatem nie gwarantuję, że IP do jutra się nie zmieni... łapcie: Portfolio jutro wrzucę na "normalny" serwer (z większą ilością prac)...

Ten post edytował matthew089 20.08.2010, 20:58:37
+Quote Post
krispak

-----

Chętnie tez zobacze portfolio.. :]
+Quote Post
gigzorr

-----

Cytat(matthew089 @ 20.08.2010, 21:57:49 ) *
internet na linii TP, zatem nie gwarantuję, że IP do jutra się nie zmieni... łapcie: Portfolio jutro wrzucę na "normalny" serwer (z większą ilością prac)...

nie idzie sie polaczyc.
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

co to za portfolio w którym nie można zobaczyć wykonanych prac? Co nam po tym że dałeś obrazki z wycinkami stron.
+Quote Post
vokiel

-----

Cytat(gigzorr @ 20.08.2010, 22:07:39 ) *
nie idzie sie polaczyc.

Może NEO i zmienny IP
+Quote Post
krispak

-----

Szału nie ma..
+Quote Post
MacDada

-----

Cytat(adrianozo @ 20.08.2010, 21:55:39 ) *
MacDada dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tej pory nie wiem jak sprawdzać swoje skrypty na podatność na ataki. Na pewno to poprawię. Gdybyś mógł coś podpowiedzieć byłbym wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zamiast korzystać z natywnych funkcji MySQL w PHP, lepiej wykorzystaj bibliotekę PDO.
Tutaj masz opis w manualu: http://www.php.net/manual/pl/book.pdo.php
Tutaj szybki kurs. Koniecznie poczytaj o bindowaniu (podpinaniu) parametrów: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO

Oprócz tego warto przelecieć preg_match'em i pozbyć się z inputu wszystkich zbędnych znaków. No i funkcja htmlentities, żeby pozbyć się HTMLa, który mógłby być potem wstrzyknięty przy wyświetlaniu kodu. Zacznij od tego i po prostu poczytaj o SQL-Injection, XSS, itd.
+Quote Post
matthew089

-----

Cytat(krispak @ 20.08.2010, 22:31:17 ) *
Szału nie ma..

w porównaniu z portfolio autora?
Cytat(spawnm)
co to za portfolio w którym nie można zobaczyć wykonanych prac? Co nam po tym że dałeś obrazki z wycinkami stron.

słusznie, dodam opcję odsyłania do wykonanej pracy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
Wicepsik

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Cytat
Webmastering jest moim hobby, które rozwijam już 6 lat.

5 lat temu też byłeś zajebisty ?
+Quote Post
matthew089

-----

ale co to ma do rzeczy? oczywiście, że nie. w ogóle zrobiliśmy jeden wielki offtop, powiedziałem, żeby gość darował sobie współpracę z grafikiem (niechby najpierw się poduczył), następnie ktoś poprosił o moje portfolio i prosz. wrzuciłem, przecież nie przyszliśmy tu nikogo oskarżać albo dopierniczać bez celu. jeżeli ktoś coś do mnie ma to zapraszam na gg: 11007506; w przeciwnym razie proszę składać propozycje autorowi tematu lub pomóc mu w nauce.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:06