![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 5 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Kłodzko Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałem własną implementacje BBCode:
I pojawił się problem w tagu code (pre) każda linia jest poprzedzona jedną pustą linią. Problem ten znika gdy za komentuję nl2br, ale wtedy tekst poza code nie jest łamany. Proszę o pomoc Ten post edytował akurczyk 13.10.2008, 21:46:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To:
Kod $tekst = htmlspecialchars($tekst); Zamien na to: Kod $tekst = htmlspecialchars(trim($tekst)); A nl2br() usun i powinno hulac. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 5 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Kłodzko Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
trim służy do obcięcia tekstu:D
a nl2br służy do zamiany ENTERÓW na <br> więc tego nie mogę wywalić:D Proszę o pomoc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ENTERÓW enter to taki przycisk na klawiaturze, a to sie nazywa znak nowej lini ![]() wsadz ten kod w znacznik [ php ], bo mam wrazenie ze sa dodawane dodatkowe "\" -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Może trochę inaczej jak zrobić aby spacje i taby były zamieniane na twarde tylko między [ code ] a [ /code ]?
Ten post edytował akurczyk 13.10.2008, 21:51:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zle sie wyslowilem dodaj ten trim() wyrzuc nl2br() i zastap je czyms takim:
w bbcode i powinno hulac. Ten post edytował marcio 13.10.2008, 22:17:53 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zle sie wyslowilem dodaj ten trim() wyrzuc nl2br() i zastap je czyms takim:
w bbcode i powinno hulac. jest pewna roznica miedzy '\r\n', a "\r\n" -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
To też nie pomoże bo działa tak samo jak nl2br chodzi mi o to że pre wyświetla "ENTERY" (po enterze przechodzi do następnej linijki) i nl2br (lub twoje rozwiązanie) dodaje <br> więc w code każda .linijka jest wyświetlana podwójnie (jedna pusta). Zauważyłem że na innych stronach np w manualu spacje są zamieniane na nbsp.
może jakieś inne rozwiązanie nie bbcode jak to robią inni taką ramkę jak w manualu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Marna implementacja parsera. Znasz regułę DRY (preg_replace działa na tablicach)?
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to napisz jaka powinna być poprawna. krytykować każdy potrafi ...
-------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@craker: co innego konstruktywana krytyka, co innego "ot" wytykanie
Usuń znaki nowej linii po <br /> i tyle. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:17 |