![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zamierzam przerzucić się na windows 7 x64, jednak nie jestem do końca pewien jaki soft powinienem instalować, na vistę x64 czy jakiś inny? potrzebuję: - stery (są już osobne dla win 7?) - jakiś antywir - netbeans (i tutaj znowu, jaką wersję zainstalować?) - paczki javy do netbeansa Byłbym wdzięczny za wskazanie na jaki os (xp,vista x64, win7 jak jest) można zainstalować w/w soft Z góry dzięki ![]() -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NetBeans i Java akurat będą bardzo problematyczne!
Ale ok, bez ironii, nie wszyscy muszą znać całkowite podstawy używanego przez nich softwaru... Java jest zupełnie niezależna od architektury - jeżeli jest JDK i JRE na Windows 7 x64 to wszystko napisane w Javie będzie śmigać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczekaj lepiej na oficjalną wersje 7
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fakt mój błąd, pisząc "paczki javy do netbeansa" miałem na myśli paczki jre i jdk, które trzeba zainstalować
sprawdziłem jre i jdk - będą działac, a więc jeden problem z głowy, z tego co widzę, avast też będzie działać drivery dla gfx chodzą jeszcze nie mogę uruchomić zewn. karty dźwiękowej, ale to kwestia większego młotka ![]() PS. @Lejto, ciekawość i chęć nowości wygrywa ![]() Ten post edytował rzymek01 12.07.2009, 11:53:12 -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak ciekawość, też chciałem instalować ale wole poczekać na oficjalną wersje poczytać opinie, żeby nie było takiego zawiedzenia jak przy viście
ale 7 sądzę że będzie już porządna Ten post edytował Lejto 12.07.2009, 11:58:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no tak ciekawość, też chciałem instalować ale wole poczekać na oficjalną wersje poczytać opinie, żeby nie było takiego zawiedzenia jak przy viście ale 7 sądzę że będzie już porządna miałem już win7 jakiś czas temu, ale to była BETA teraz jak jest RC to czemu nie ![]() Vista nie była aż taka zła, co prawda ma liczne wady, ale pamiętaj, że interfejs systemu vista a 7 się zbytnio nie różni ![]() -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
dla mnie vista to była porażka, sam nie instalowałem ale wiem z otoczenia
błędy, sterowniki, zamulała itp chociaż sp1 pomógł trochę ale i tak porażka najlepsze było jak byłem u ciotki to akurat kupiła laptopa z vista, starsze gry nie działały to normalka ale po połowie roku napędu dvd jej nie wykrywało ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z Vistą (32bit) mam stycznośc na laptopie brata, nie ma praktycznie problemów natury technicznej, ale można zaobserwować spadek wydajności w niektórych grach czy benchmarkach, ale przy ramie 3gb na prawdę pracuje się na niej komfortowo, aczkolwiek taki sam komfort pracy można uzyskać na wiele tańszych zestawach pracujących na xp
w sumie dla mnie najwiekszym problemem przy zmianie OS jest kompatybilność programów/sterów muzycznych, z którymi często są kłopoty ;P Ten post edytował rzymek01 12.07.2009, 12:16:05 -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
no ja miałem styczność z 2gb pamięci to już zmienia trochę
no na tańszych zestawach pracujących na xp to z pewnością jest to samo, xp nie potrzebuje przecież tyle "mocy" ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Ja nie używam Windowsa już od ponad 4 lat, ale mam instalacje XP i 7 na VirtualBox-ie (do testowania stron pod IE7/IE8 i FF/Opera dla Windows) i muszę szczerze przyznać, jako użytkownik Linuksa, że Seven zapowiada się jako pierwszy w miarę ciekawy system Microsoftu od czasów XP Professional SP2. Testowałem go sobie parę godzin (a mam dla niego przeznaczone 512 MB RAM+32 MB pamięci karty graficznej w ustawieniach maszyny wirtualnej), zainstalowałem NetBeans i nawet w miarę się dało na tym pracować.
Po gniocie, jakim była Vista, użytkownikom Windows (wg. róznych danych: ok. 98% desktopów) należał się w końcu system, który pozwalać będzie na normalną pracę. Na szczęście pozostałe 2% nie ma takich problemów ![]() -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 13 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja uzywam win 7 x64, ze sterownikow wgrywałem tylko do grafy + to co jest z windows update.
Nie spotkalem sie z niedziałającym programem. -------------------- Tani hosting - GlowaNET.pl | Hosting na Litespeed | PHP 5.2 | MySQL 5.1
Pakiety już od 22zł rocznie! Hosting SEO Domeny |
|
|
![]()
|
|
jak wiadomo każdy chce sobie czasem w coś pograć,
nie udało Wam się uruchomić jakiejs gry na win7? -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie gier/programów/sterowników to podobno co działa na Viście w większości przypadków działa też na 7.
Cytat Po gniocie, jakim była Vista imo Vista to nie gniot tylko bardzo dobry marketing, ona musiała być słaba bo inaczej sprzedaż Windowsa 7 byłaby znacznie mniejsza. Nad Vistą pracowali 6 lat, nad Seven tylko 2 lata... jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Vista wyszła tylko dlatego aby móc sprzedać jeden produkt 2 razy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jakie są w zasadzie zmiany pomiędzy tymi systemami? Te ikonki w pasku + widżety ruchome + niektóre opcje znowu poprzestawiane?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 13 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie udało Wam się uruchomić jakiejs gry na win7? Swat 4, CoD 4 działa bez zarzutu. Na więcej gier nie miałem czasu. Cytat To jakie są w zasadzie zmiany pomiędzy tymi systemami? 1. Microsoft reklamuje lepszą obsługa dla urządzeń GPS, jednak z mojego pentagrama ani ajfona nic nie wycisnął. 2. http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=34&am...+w+Windows+7+PL 3. Szybkość? Cytat widżety ruchome Tego przypadkiem w Viście nie było ? -------------------- Tani hosting - GlowaNET.pl | Hosting na Litespeed | PHP 5.2 | MySQL 5.1
Pakiety już od 22zł rocznie! Hosting SEO Domeny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja na 7 pracuje i gram i robię wszystko od około miesiąca. Build 7260. Wcześniej przez kilka miesięcy pracowałem na XP, a jeszcze wcześniej na Viście. W 7 poprawili parę rzeczy z Visty, ale te kilka miesięcy po Viście przepracowane na XP to była mordęga. Nie wiem jakie problemy mieliście ludzie z Vistą, bo mi się nie przytrafił żaden z którym bym się nie uporał.
7 to po prostu dopracowana Vista. Kto śledził temat ten wie że z powodu zbyt małej ilości czasu w Viście nie było wielu planowanych rzeczy. Część jest w 7, części nie ma. Ale tak czy inaczej nie wyobrażam sobie komfortowej pracy na 8 letnim systemie operacyjnym jakim jest XP. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
W 7 jest to piekne ze wszyswtkie sterownik isciagnelo z windows update nawet do takiegu antyku jak sound blaster audigy
![]() a co do programow i gier to nie ma problemu, np prototype śmiga jak szalone (acz mam 6gb ramu), java jest 32bit co jest + bo zarowno eclipse jak netbeans sa 32bit, a nie wiem czy na javie x64 by się uruchomiły ogólnie bardzo fajny system i kilka miesiecy (od rc) działam na nim na codzien i nie narzekam |
|
|
![]()
|
|
dzięki za rozwianie wątpliwości
![]() To jakie są w zasadzie zmiany pomiędzy tymi systemami? doszły do mnie jakieś ploty ze wsi i od wróbelków leśnych, że Vista była robiona w C#, a Win7 jest podobno normalnie C/C++, więc może stąd ta różnica wydajności? -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat poczekaj lepiej na oficjalną wersje 7 I niby czemu? System pracuje stabilnie, aż miło. Co do gier: wszystko chodzi. ;] Nawet w Worms Armageddon da się połupić. ![]() Cytat doszły do mnie jakieś ploty ze wsi i od wróbelków leśnych, że Vista była robiona w C#, a Win7 jest podobno normalnie C/C++, więc może stąd ta różnica wydajności? looool... Jeśli to nie jakaś kaczka dziennikarska, to brecht. Choć nie chce mi się w to jakoś specjalnie wierzyć. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niemożliwe z tym C# dla Visty, za mało "systemowych" rzeczy działa na platformie NET. żeby tak było. A jeśli by nawet tak było to wtedy 7 na pewno też by była pisane w C#. Inna sprawa że każdy nowy system jest pisany na bazie starego, owszem niektóre elementy są przepisywane od podstaw jak chyba np. kontroler pamięci w Viście, ale to wciąż jako całość jest rozwinięciem pierwszych Windowsów NT albo całość sięga jeszcze Windowsa 1.0
Ale owszem jest system operacyjny pisany w C# : Cosmos http://www.gocosmos.org/index.en.aspx -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:21 |