![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Potrzebuje przekierować wejście na strone www, np facebook.com do konkretnego pliku html (może być głowna czyli indeks), albo na komputerze albo na serwerze. Edytuje do tego plik hosts. Problem jest w tym, że po otrzymaniu mojego adresu ip i wpisaniu go w przeglądarkę nie włącza się strona. Próbowałem już kilku darmowych hostingów (cba, prv, republika, 000wehost) i zawsze jest tak samo. Potrzebuję zrobić to szybko, dlatego pisze tutaj. Nie mam czasu na grzebanie po internecie. Może po prostu ktoś wie jak to zrobić, dlatego dział Hydepark. Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dokońca rozumiem pytanie, ale blokujesz stronę np
www.facebook.com i znasz jej adres IP (np 173.252.110.27) i po zablokowaniu chcesz wejść na stronę za pomocą IP, nie wiem jak to działa w windowsie, ale może nazwa hosta tłumaczona jest przez DNS na host i blokuje też IP. spróbuj pingować hosty w Start-> Uruchom -> "cmd" i wpisz polecenia Kod ping HOST tracert HOST i sprawdź co zwraca |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak właśnie sprawdzam adres IP. Chodzi mi o to, że np wpisuje ping HOST, otrzymuje adres IP taki: 31.170.163.50. I zamiast kierować mnie na moją stronę to kieruje na stronę hostingu. Dlatego Chciałbym mieć możliwość udostępnienia jednego pliku html, gdzieś gdzie będę mógł dostać się do niego przez IP w pliku hosts. Jak mówię probowałem już kilku hostingów a na żaden z nich nie da się wejść przez adres IP. W tym tkwi mój problem. Pewnie gdzieś jest to zablokowane.
//edit Może inaczej podam bezpośrednie linki, np: ping skryptkwejk.hostei.com zwraca adres IP 31.170.160.249 lecz po wejściu na niego nie kieruje mnie na moją stronę tylko na stronę hostingu. O to mi chodzi ![]() Ten post edytował Looozak 12.02.2013, 19:53:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo darmowe hostinig nie udostępniają ci całego IP. tylko katalog na swoim serwerze.
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie dlatego pytam, czy da się jakoś przekierować w pliku hosts do konkretnego pliku, lub jak inaczej to zrobić
![]() // Dobra po prostu postawiłem Apache na localu. Do zamknięcia. Ten post edytował Looozak 12.02.2013, 20:37:50 |
|
|
![]()
|
|
No teoretycznie możesz wchodzić
IP_HOSTINGU/katalog1/katalog2/katalogN/skryptkwejk ale już o nazwy tych katalogow pytaj administracje serwera bo oni ustalaja w jakim katalogu znajdują się twoje pliki i nie zawsze masz do nich dostęp bo czasami serwer dziala inaczej i innej opcji nie ma. Jak byś był adminem to możesz przekierować swój katalog na port np IP_Hostingu:PORT_TWOJEJ STRONY. Ale nikt za free citego nei zrobi. Pozostaje wykupić serwer dedykowany z własnym IP. Za obsługę subdomen odpowiadaja serwery DNS(wewnętrzny na serwerze) a wpisując adres IP omijasz całą sieć DNS Ten post edytował daniel1302 12.02.2013, 20:53:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:31 |