![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
programista z dużym doświadczeniem i biegłym programowaniem mi.in. HTML, JavaScript, PHP, MySQL poszukuje dodatkowej pracy. Każdy projekt traktuję poważnie. Jestem odpowiedzialny i konkretny. TYLKO PRACA ZDALNA. Aktualnie moje portfolio ogranicza się tylko do jednej strony www.tsmpoland.eu, dlatego proponuję swoje usługi za N I E D U Ż E pieniądze w celu przygotowania swojego portfolio. Zapraszam do współpracy i pozdrawiam, Jacek Polechonski jacek.polechonski@wp.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 13.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jako, że też zacząłem temat dosyc niedawno, mogę Ci poradzić żebyś zaczął pisać trochę na divach bo tabelki są zbyt łatwe (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) , sorki że się wymądrzam ale jak spróbujesz tą stronę zrobić na divach to zobaczysz że jednak jest różnica (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) .
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
dzięki za uwagi. Tak wiem, ale stronka musiała powstać szybko i miałem już trochę starych gotowców, które łatwo było przystosować do nowych potrzeb... Pozdrawiam, Jacek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może zapoznaj się z jakimś grafikiem bo layout jest raczej marny chodź to i tak za duże słowo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mogę Ci poradzić żebyś zaczął pisać trochę na divach bo tabelki są zbyt łatwe Tak sie tylko wtrace, ze pisanie w oparciu o divy jest o wiele latwiejsze niz korzystajac z tabelek. A co do tej strony to przypomina mi troche poczatek tej dekady, jeszcze musisz sie wiele nauczyc zanim bedziesz chcial brac pieniadze za to co robisz (nawet jesli chcesz brac niewielkie pieniadze jak sam mowisz). pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Programista z dużym doświadczeniem nie reklamowałby się za pomocą takiej strony Ten post edytował zzeus 21.12.2009, 08:43:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ludzie zostawcie już go, łatwo się krytykuję kogoś. Niech bierze i za to pieniądze, jeśli zleceniodawcy to odpowiada.
Może chłopakowi brakuje na chleb i chce po prostu LEGALNIE na niego zarobić. Proste? |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Tak sie tylko wtrace, ze pisanie w oparciu o divy jest o wiele latwiejsze niz korzystajac z tabelek. (...) "Nie wydaje mnie się." Przy bardziej skomplikowanych stronach może tak, ale już przy standardowej budowie strony tabele na pewno są prostsze. Dodatkowo nauka zajmuje również czas co zniechęca wiele osób. Zresztą jak już zostało powiedziane nie powinno pisać się stron w oparciu o tabele. Programista z dużym doświadczeniem nie reklamowałby się za pomocą takiej strony To już jest śmieszne. Co ma programista do HTML? Według Twojego rozumowania w Google też pracują amatorzy? Cześć kodu strony głównej google.pl: Kod </head><body bgcolor=#ffffff text=#000000 link=#0000cc vlink=#551a8b alink=#ff0000 onload="document.f.q.focus();if(document.images)new
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Webdeveloper/Programista zajmuję się programowaniem, a z mojej wiedzy wynika że HTML nie jest językiem programowania. Istnieje jakiś podział, prawda? Webdesigner/Grafik tworzy wygląd. Webmaster kod (choć w naszych czasach tym również powinien zajmować się grafik), a programista oprogramowanie. Nie pierwszy raz pisałem coś pod gotowy szablon z marnym kodem. Nie mniej jednak nie umniejszało mi to jako programiście.
To tak jak praca malarza mówiła o tym jaki jest murarz czy tynkarz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie pierwszy raz pisałem coś pod gotowy szablon z marnym kodem. Tyle tylko, że tutaj sam autor postu jest autorem kodu. Podajesz przykład z malarzem, ale kompletnie chybiony. Co ma malarz do murarza czy tynkarza? Bardziej odpowiedni przykład taki: po malowaniu ściany wyglądają okropnie, a malarz mówi "Hola, ja świetnie maluję ściany, ale nie za dobrze potrafię przygotować ściany pod malowanie". Poza tym: Cytat programista z dużym doświadczeniem i biegłym programowaniem mi.in. HTML, JavaScript, PHP, MySQL
Ten post edytował phpion 21.12.2009, 11:19:18 |
|
|
![]()
|
|
Widzę że nie bardzo wiesz o czym piszę.
Programista z dużym doświadczeniem nie reklamowałby się za pomocą takiej strony Co ma programista do webmastera? Nic, więc nie widzę powodu dla którego miałbym się wstydzić swojego projektu tylko ze względu na to że ktoś spartaczył swoją prace i chodzi mi ogólnie a nie tylko o ten jedyny przykład. Co do przykładu z malarzem. Malarz może świetnie pomalować ściany, ale co z tego jak będą popękane, bo tynk położył niekompetentny tynkarz. Oczywiście większość powie że malarz jest do dupy. I tu przechodzę do sedna. Irytuje mnie to że ktoś ocenia kogoś prace, na podstawie pracy kogoś innego, bo mniej więcej tak wygląda ta sytuacja. |
|
|
![]()
|
|
Dobra, ja się wycofuję. Masz swoje zdanie, ja mam swoje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Autor tematu zaznaczył że biegle posługuje się HTML i JavaScript, podał też stronę tsmpoland jako swoje portfolio i nie zaznaczył że zajmował się tylko backendem więc przyjąłem że wykonał całość.
|
|
|
![]()
|
|
Jakbyś napisał
Cytat Webmaster z takim doświadczeniem (...) Nie było by tematu, ale piszesz o programiście (czyli osobie która de facto nie zajmuje się HTML). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale piszesz o programiście (czyli osobie która de facto nie zajmuje się HTML). tja... tyle ze ten programista sam napisał:Cytat i biegłym programowaniem mi.in. HTML, Jak juz ktos sie chwali ze biegle programuje w html to chyba znaczy to co znaczy. Co z tego ze jestem programistą ale jakby w referencjach napisał ze biegle naprawiam każdy rodzaj samochodu a nie potrafil kola odkręcic to też mają sie mnie nie czepiac? ps: nie macie ważniejszych rzeczy do spierania? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
OK, niech będzie, użyłem złego słowa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:40 |