![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko. Niestety jestem początkujący jeśli chodzi o php, niemniej jednak chciałbym napisac lub zdobyć skrypt do pobudzania kompów w LAN'ie. Wiem, że do tego służy funkcja Wake on Lan, stąd taki temat postu. Nawet nie wiem od czego się zabrać i czy w ogóle da się napisać taki skrypcik. Thx z góry za odpowiedzi.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponownie wielkie trzewia manuala otworzyly sie wypuszczajac stwora zwanego WOL, ktory zostal stworzony z czesc jego tworzyciela
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie.
![]() Fatal error: Call to undefined function: socket_create() in c:\usr\krasnal\www\david\wol\index.php on line 19 czym to może być spowodowane? może to bardzo głupie pytanie, ale niestety jestem laikiem jeśli chodzi o php. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysle, ze masz za stare php... W manualu przy socket_create" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual pisze :
php 4 >= 4.1.0, php 5 |
|
|
![]()
|
|
Wszystko od nowa zainstalowałem. Apache 2, php 5, mysql 5 i nadal wywala mi ten błąd.
cos musi byc nie tak, tylko co? -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz czy masz odznaczony w php.ini
Cytat extension=php_sockets.dll
lub extension=php_sockets.so -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 05:40 |