![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zapraszam do oceny mojego mini chata...
Link: www,aid.webhost.pl/chat Link2: www,aid.webhost.pl/chat2 Nick: qwqw Hasło: qwqw Wysyłanie i odbieranie wiadomości jeszcze nie działa więc proszę o ocenę Layout'u... Ten post edytował ShadowD 14.08.2008, 22:29:42 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta czerwień zbyt mnie razi. Poza tym za dużo szarości. Wolałbym coś bardziej stonowanego w spokojniejszych i bardziej przyjaznych kolorach.
Poza tym: Cytat [22:10:53] Niciek: Wiadomość od Urzytkownika!!
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 9.07.2008 Skąd: Zduńska Wola/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czerwień na tle szarości daje po oczach - odradzam używania takiego zestawienia kolorów. No i jak kolega wyżej już zauważył -błąd ortograficzny do poprawienia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czerwień - blee...
Treść w boksie "ChatCode" pod moją operą się nie mieści. Zwiększ wysokość, albo ustaw na automatyczną. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję z odpowiedzi...
Wysokość zaraz spróbuje poprawić, co do czerwonego koloru jaki zamiennik radzicie dać?? A co powiecie o kodzie może też powinienem wprowadzić jakieś zmiany?? I tak na przyszłość jak mógł bym prosić screeny z błędnie wyglądającymi elementami było by mi znacznie prościej, bo akurat u mnie na operze jest ok... <!-- I takie małe pytanie, w kodzie mam dwa bloki JS które pojawiły się z niczego a mianowicie po wpisaniu lini dodającej plik js może wiecie jak można się tego pozbyć?? --!> Ten post edytował ShadowD 14.08.2008, 19:38:06 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O k***** takich spazmów dawno nie miałem. Layout do nieczego sie nie nadaje nie ma co poprawiać trzeba wyrzucić i robić od nowa
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie jest to konstruktywna krytyka, raczej zniechęcisz kogoś niż mu pomożesz. Akurat mi się coś takiego podobało, gust każdy ma inny ale zawsze można coś przerobić, co do koloru może i jest rażący ale całość jako położenie chyba już nie...
Udam, że powyższego nie czytałem i czekam na konstruktywną krytykę. -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale sticker dobrze napisal. Jak na to spojrzalem to dostalem oczopląsu i w glowie mi się zaczęło kręcic. Co tu mozna dać baardziej konstruktywnego?
Te tlo z paskow to normalnie powala z krzesla - zmien może na jakies normalne tło. Wlasnie głownie przez te paski mi sie w glowie kręci. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No właśnie to jest konstruktywne, nie narzekasz na wszystko tylko na paski a bynajmniej w szczególności...
Na jakie, zwykłe szare?? -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Na jakie, zwykłe szare?? Narzekam na paski w tle. A jakiego koloru one są to nie wiem. czemu? Ano bo masz szare tlo i na nie nalozone biale paski co w rezultacie daje duzo paskow z bialą ramką. (pewnie zrealizowane jest to inaczej, ale tak to widze w skrocie) A jak to nazwiesz to mnie nie interesuje - byleby tylko to zniknelo ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To to po prostu obrazek:
![]() Powielony wielokrotnie... Ale czy samo szare tło nie jest za ponure?? Pod adresem: www.aid.webhost.pl/chat znajduje się stary chat: www.aid.webhost.pl/chat2 jest chat zmieniony. Zmiany: Tło Ps Z "bialą ramką" ![]() Ten post edytował ShadowD 14.08.2008, 21:10:37 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Cytat Pod adresem: Nowka bez tych kresek juz przynajmniej nie wali po oczach.
www.aid.webhost.pl/chat znajduje się stary chat: www.aid.webhost.pl/chat2 jest chat zmieniony. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 16.10.2007 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląd fatalny. Do kosza, kosz spalić, a nad całością odprawić egzorcyzmy i zapieczętować tytanowymi drzwiami.
+Po pierwsze+ Zbyt prosty, zbyt kwadratowy. +Po drugie+ 3 kolory z tego jeden (czerwony) tak daje po oczach, że chat is closed po paru sekundach. +Wniosek+ Może to ma być i mini czat, ale człowieku litości. To, że ma być mini nie oznacza, że wszystko ma być minimum. Widziałbym to w łagodnych kolorach powiedzmy jasny niebieski (byle taki co nie bije po oczach) -------------------- http://www.Psajdak1993.fotosik.pl/albumy/451814.html-Moje Sygny-
http://www.opowiadaniafantasy.bloog.pl -Zapraszam do czytania!- |
|
|
![]()
|
|
To trochę kwestia gustu, starałem się nie przesadzać z czerwonym więc w chacie jest tylko ramka czerwona dodatkowo tło w paski miało się gryźć z chatem i dawać ładną kompozycję.
Co do niebieskiego, żółtego jak i zielonego próbowałem ale wtedy jest jeszcze gorzej, być może złe odcienie dobierałem... Mam wielką proźbę ja ktoś choćby w paintcie mógł go pomalować i wysłać choćby na pw screena wył bym bardzo wdzięczny, nie dużo roboty ~2min... Jeszcze co do zaokrąglonych rogów chat ma spełniać rolę zostawianie wiadomości dla kolegów np z szkoły czy od kumpla gdy nie ma czasu wejść na coś bardziej zaawansowanego, czy też rozmowę z komputera bez zainstalowanych komunikatorów. Zaokrąglone rogi to te problem z IE już mam dość użerania się z tym mutantem... A czy ogólnie położenie elementów nie licząc kolorów jest poprawne czy jestem w punkcie wyjścia i powinienem w TC kliknąć [Usuń] ![]() Ten post edytował ShadowD 14.08.2008, 22:28:41 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 16.10.2007 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/640b02d293e44d81.html
To tylko szkic na szybko w Paint. Już bym to widział w takich kolorach, albo zrób całe szare i wszyscy będą happy, bo ten czerwony to porażka. -------------------- http://www.Psajdak1993.fotosik.pl/albumy/451814.html-Moje Sygny-
|
|
![]()
|
|
No nie wiem pozwolisz, że poczekam na opinie innych o tym "szkicu".
Do mnie akurat to nie przemawia jest jakieś takie wyblakłe. ;p Chyba się powtarzam ale prosił bym o podpowiedz czy zmieniać tylko kolory wszystkiego czy w ogóle zacząć od początku?? Poczekamy zobaczymy... Ten post edytował ShadowD 14.08.2008, 22:51:41 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Wiem jak wygląda "szkic"
![]() Moja rada. Zrób od początku. Nieco bardziej zaawansowany, ale nie przesadź (sam mówiłeś, że chciałeś, żeby szybko się ładował). daj jasne odcienie szarości, najbardziej uniwersalne i razi po oczach. -------------------- http://www.Psajdak1993.fotosik.pl/albumy/451814.html-Moje Sygny-
|
|
![]()
|
|
Bardziej zaawansowana?? Na razie jest tylko tyle lecz wysyłanie, usuwanie wiadomości i banowanie będzie...
![]() No nic poczekam co inni powiedzą... BTW GG z forum sobie robimy... ;p Ten post edytował ShadowD 14.08.2008, 23:08:41 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Weź zmień tą czerwień bo inni chyba nie będą mieć tyle cierpliwości. Podobnie jak nosporowi, mi także zakręciło się w głowie i doznałem dziwnego uczucia.... jakby mózg sam wsysał się do środka. Dziwne, co nie? Hehe.
![]() Nie patrzyłem dalej, bo nfz chyba by leczenia nie sfinansował, więc nie oceniam dalej. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:57 |