![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje poprawnie konwertować pliki HTML do PDF używając PHP. Znalazłem narzędzie "wkhtmltopdf" http://code.google.com/p/wkhtmltopdf/ Jednak mam spore problemy z uruchomieniem owej biblioteki. Na stronie projektu znajduje się klasa do użycia w PHP, jednak pierwszy problem pojawia się przy kodzie:
Czy na serwerze wymagana jest jakaś dodatkowa instalacja? Czy wystarczy pobrać pliki i wgrać na FTP? Proszę o pomoc w uruchomieniu... Z góry dziękuję za wszelki wskazówki. -------------------- Nowoczesne rozwiązania dla biznesu wtsoft.pl - kreujemy twoją przyszłość.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Cytat `grep -i amd /proc/cpuinfo` Taki bajer nie zadziała ci na żadnym hostingu , zablokowane tego typu zabawki są. Zainteresuj się lepiej biblioteką html2pdf , są w niej przykłady jak generować pdf w php itd. + nie wymaga nic po za zwykłym php ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok, ale mogę ręcznie ustawić typ CPU, więc tą opcje spokojnie mogę pominąć.
Jednak jak to pomijam to dostaję komunikat o tym, że nie zwrócił żadnych danych... Czytałem na temat HTML2PDF i znalazłem sporo problemów z tym związanych, czcionki, style css. Powyższy projekt generuje PDF'y z zachowaniem poprawnych czcionek i styli. -------------------- Nowoczesne rozwiązania dla biznesu wtsoft.pl - kreujemy twoją przyszłość.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Taki bajer nie zadziała ci na żadnym hostingu , zablokowane tego typu zabawki są. Tu bym się spierał - na konfigurowanych przez adminów z poprzedniej epoki nie zadziała, na nowoczesnych - no problem. A jeśli chodzi o PDF, to chyba TCPDF miał wbudowany parser do tego. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam ze swojej strony polecam mpdf-a.
U mnie się sprawdził dobrze, potrzebowałem wiernie przerzucić kod html do pdf-a i się udało. Więc polecam ![]() -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam podobnie jak kolega powyżej mpdf-a bo naprawdę ma spore możliwości i sam go używam
-------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
A czy mpdf radzi sobie z polskimi czcionkami i zewnętrznymi stylami CSS??
Dobra dzięki za radę. Skorzystałem z mpdf, bez problemów wyświetla polskie znaki i w miarę dobrze radzi sobie z CSS. M problemy z float oraz position absolute, no ale zawsze można to jakoś obejść. Pozdrawiam. -------------------- Nowoczesne rozwiązania dla biznesu wtsoft.pl - kreujemy twoją przyszłość.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 10:00 |