![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry,
to mój pierwszy post na forum więc witam się ze wszystkimi serdecznie tradycyjnym Cześć! Na jednym z komputerów w sieci lokalnej uruchomiłem WAMP i postawiłem stronę WWW. DZIAŁA OK! W pliku konfiguracyjnym apacha (http.conf) dodałem VIRTUALHOST. Serwis jest dostępny z innych komputerów w sieci. DZIAŁA OK! Mam stały adres internetowy. Na routerze zrobiłem przekierowanie na mój serwer z WAMP'em. Serwis jest dostępny pod adresem internetowym z zewnątrz. Z ZEWNĄTRZ TEŻ DZIAŁA OK! Wszystko to po adresach ip, nie konfigurowałem żadnych nazw. Jeśli jednak jestem wewnątrz sieci (mam jeden z lokalnych adresów) i próbuję wywołać stronę wpisując adres zewnętrzny to nie mogę nawiązać połączenia. W logach access i error brak śladu po próbach połączenia. Podejrzewam, że problem nie leży w konfiguracji Apache tylko w konfiguracji sieciowej. Czy ktokolwiek ma jakieś pomysły gdzie i jak zadać właściwe pytanie? A może ktoś już walczył z podobnym zadaniem i wie jak to powiązać. Pozdrawiam. S. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż vhost
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<VirtualHost 10.0.0.2>
DocumentRoot "c:/wamp/www/ff" ServerName 10.0.0.2 <Directory "c:/wamp/www/ff"> Order Deny,Allow Deny from all Allow from all </Directory> </VirtualHost> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 11:09 |