![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
a więc mam jakiś plik np: usr: shadowd qwqw W jaki sposób w plikach bat mogę pograć te dane do zmiennych, czy to jest w ogóle możliwe? ######################## Jeśli nie to jak mogę ten plik user2, że tak powiem zaincludować do innego pliku by zmienne się przypisały w momencie includowania pliku? user2: set nick="shadowd" set haslo="qwqw" Z góry dzięki za odpowiedź... Ten post edytował ShadowD 26.07.2008, 20:56:10 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Batche wymyślono do automatyzacji, ale nie na taką skalę! Wymyślasz dla nich
takie skomplikowane zadania, o których nawet autorzy poleceń by nie pomyśleli. Polecałbym użyć C albo skryptu w PHP w linii poleceń Pozdrawiam. -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do postu kolegi, wzmagam dużo i wiem o tym, że cmd nie został do tego stworzony jednak przez kombinacje prostych działań można osiągnąć bardzo złożone skrypty...
A czy da się zastosować coś takiego jak parametry do skryptów vbs?? Tz np w bat wgląda to tak: start nazwaprogramu.bat parametry Przykład: program.bat: echo %1 Wywołanie: program.bat pokaż Wyświetli: pokaż Mogę coś takiego zrobić w vbs?? Ten post edytował ShadowD 26.07.2008, 20:34:08 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:21 |