![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ktoś się orientuje w tej sprawie.
Jeżeli znalazłem obrazek którego licencja jest jako "do użytku niekomercyjnego". I umieszczę taki rysunek na swojej stronie / stronie firmowej do upiększenia jej. To jest złamanie tej licencji czy też nie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro licencja pozwala na użytek niekomercyjny, a Ty ją umieszczasz na stronie firmowej to jasne że nie.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I własnie tutaj powstaje ale ...
Przecież użytek komercyjny jest wtedy gdy generuje zyski. Strona internetowa nie generuje zysków. Jest to powiedzmy swojego rodzaju informacja. Spotkałem się z podzielonymi zdaniami w internecie na ten temat. Jednak nie mogę się dokopać do aspektu prawnego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona firmy = użytek komercyjny (czyli firma/działalność generuje zyski). Chyba że Twoja działalność działa na zasadzie non-profit wtedy sytuacja wygląda inaczej. Skontaktuj się z prawnikiem.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona firmowa jest częścią wizerunku komercyjnego firmy. Użytek niekomercyjny byłby jakbyś prowadził stronę hobbistyczną o koniach, gdzie prezentujesz informacje o koniach.
Jeśli byś na takiej stronie zaczął promować swoje usługi przy koniach to wtedy strona miałaby charakter komercyjny. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 06:12 |