![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ciąg znaków zawierający spacje. Chciałbym usunąć wszystkie spacje w tym ciągu. Napisałem sobie coś takiego:
Kod function UsunSpacje(Zmienna) { var co, czym; co = \" \"; czym = \"\"; rep = Zmienna.replace(co, czym); return rep; } i wywołuję to w taki sposób: Kod function formatujSpacjeU() { document.Formularz.Pole.value = UsunSpacje(document.Formularz.Pole.value); } ale usuwa mi jedynie pierwszą spację... Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do regexpa dopisz sobie parametr g
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak:
Kod co = \" \"/g; (reszta bez zmian) ale teraz nie działa w ogóle. Dlaczego? Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. Mozna tez /\s/g |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo nawet /\s+/g
![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 07:25 |