![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Użytkownicy zgłaszają błędy, nie da się wgrać zdjęcia (pliku), szukam i szukam problemu, aż znajduję przyczynę - folder, do którego lądowały wgrane pliki zniknął i śladu po nim żadnego - na stronie same czerwone krzyżyki..
Jedyny fragment PHP który coś usuwa przy tym folderze to: Przez chwilę mi gorąco - pewnie jakoś w $photo->file_name przeszedł pusty string i w wyniku tego wywołanie wygląda tak: unlink('files/folder/'); Ale nie.. Powyższa funkcja nie usuwa folderu, tym bardziej z zawartością.. Dobra szukam rmdir, nigdzie w kodzie nie ma tej funkcji. Teraz pytanie, co się stało z tym folderem? Gdzie szukać przyczyny? Czy przeładowanie folderu mogło go wywalić (wiem, głupia teoria, ale nie mam innych)? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
a może masz jakiegoś "wirusa" lub inną dziurę i ktoś to usunął ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Logi FTP pomogły i udało się odzyskać folder.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 19:45 |