![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób zająć się obsługą usług mySQL pod windowsem 2003 Server? Obojętnie, który "pack" (WM Server, Krasnal, mySQL + apache + php osobno) po restarcie komputera mySQL się już nie ładuje - i go nie mogę to tego zmusić, pomaga tylko przeinstalowanie danego pakietu.
Ma ktoś jakiś sposób na poprawną konfigurację tych usług, aby to chodziło za każdym razem, kiedy ja tego chcę? -------------------- Warsztat: Apache 2.0.50, PHP 5.0.2, mySQL 4.0.20, phpMyAdmin 2.5.7, WebSite PRO Pracuję nad: Forum.Kompz.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2003 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierz ze strony MySQL plik *.zip (nie instalator), rozpakuj do folderu c:\mysql, następnie uruchom wiersz poleceń (cmd), przejdź do folderu c:\mysql\bin i wykonaj następujące polecenia:
mysqld-nt.exe --install net start mysql Pierwsze polecenie instaluje mysql jako usługę systemową, a drugie uruchamia serwer. Jeśli chciałbyś odinstalować serwer, to wykonujesz następujące polecenia: net stop mysql mysqld-nt.exe --remove -- Pozdrawiam -------------------- Pozdrawiam
Robert Błaszczak |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:07 |