![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie takie zapytanko:
Teraz chcialbym napisac by user_id = " jakis ciag znakow" innymi slowy by wyciagnol wszystkich userow nie zmieniajac tego zapytania jakos dramatycznie. To co $user musi sie rownac? z gory dziekuje za pomoc. Jak ktos nie rozumie oco chodzi to piszcie sproboje to inaczej wytlumaczyc.
Powód edycji: Poprawiłem bbcode. /webdicepl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie oto mi chodzi. Chce by te zapytanie mialo efekt na wszystkich userow w bazie. Czyli znalesc taka funkcje ktora powie mysql ze jezeli w bazie danych w polu user_id sa uzyte jakiekolwiek znaki wtedy wykonac ta operacje. Kurcze trudno to wytlumaczyc troche
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
chodzi o to zeby wybrac wszystkich uzytkownikow bez zmieniania zapytania jedynie zmieniajac to co jest w zmiennej $user
przynajmniej ja to tak zrozumialem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 24 Dołączył: 14.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie oto mi chodzi. Chce by te zapytanie mialo efekt na wszystkich userow w bazie. Czyli znalesc taka funkcje ktora powie mysql ze jezeli w bazie danych w polu user_id sa uzyte jakiekolwiek znaki wtedy wykonac ta operacje. Kurcze trudno to wytlumaczyc troche ![]() chodzi ci o like
jezeli dasz $user = 13 to bedzie uzytkownik o id = 13 a jezeli dasz $user = '%' to wszyscy. -------------------- Rzecz trudną rozbijam na kilka łatwiejszych :)
Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]()
|
|
O dziekowac... dziala idealnie.. mozna zamykac
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:47 |