![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam serwer SA:MP (taka gra multiplayer), i potrzebuje zrobić panel do zarządzania WWW. Otóż mam pewien problem. Po uruchomieniu skryptu włączającego, PHP "zawiesza się" (?), ale serwer się włącza. Dopiero po wyłączeniu serwera otrzymuje komunikat.
Oto kod PHP: CODE <? echo '<pre>'; $start = system("cd \ cd var cd www cd brian cd mihausrv ./samp02Xsvr&"); echo"$start"; echo $a; ?> Wersja PHP: 5.2.6-1 System operacyjny: Debian Linux Proszę serdecznie o pomoc ![]() Ten post edytował mihau_koval 27.04.2009, 17:38:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien, ale chyba musisz stosować zapytania osobno, czyt. w formie:
Kod $start = system("cd \"); $start .= system("cd var"); itd... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też tak robiłem, ale PHP dalej się "zawieszał", może zamiast system użyć exec lub shell_exec??
Przy funkcji exec() w manualu PHP znalazłem: Informacja: Jeśli program uruchamiany w tle zawiera tę funkcję, należy upewnić się, że wyjście tego programu jest przekierowane do pliku lub innego strumienia wyjściowego. W przeciwnym przypadku PHP zawiesi działanie aż do zakończenia działania wykonywanego programu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yyyy? Dlaczego nie otwierasz całej ścieżki od razu?
![]() podaj mu całość cd var/www/brian/mihausrv Hmm... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Spróbowałem tak
Ale dostałem komunikat: Fatal error: Call to undefined function pcntl_exec() in /var/www/brian/serwon.php on line 3 Ja też nie wiem o co kaman |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 27.04.2009 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /var/www/brian/serwon.php on line 3
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ale nie pokażesz kodu, ani nic?
i chyba tak
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
nie lepiej
Kod exec("/var/www/brian/mihausrv/samp02Xsvr"); lub shell_exec -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Informacja: Jeśli program uruchamiany w tle zawiera tę funkcję, należy upewnić się, że wyjście tego programu jest przekierowane do pliku lub innego strumienia wyjściowego. W przeciwnym przypadku PHP zawiesi działanie aż do zakończenia działania wykonywanego programu. Kod /twoj/programik &> /dev/null &
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
dr_bonzo, Czyli tak?
dr_bonzo, dziękuje już sobie poradziłem, dałem tak:
Dam wszystkim pomógł, bo każdy post pomógł Można usunąć, zamknąć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2025 - 08:50 |