![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Przy updacie forum (albo wcześniej...) coś się popsuło w teście php ,
brak polskich znaków , wszędzie pełno 'znaczków' , niepoprawnie wyświetlają się ' i " , coś w kodzie się posypało bo kolorki wariują ... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%)
|
Może niezbyt duży bug i niezbyt irytujący, ale jednak. Przeglądarka: Opera 9.64. Przechodzę między podstronami, mam wybrany kolor alternatywny, który jednak ładuje się z mniej więcej sekundowym opóźnieniem, tzn. najpierw ładuje się domyślny, a dopiero po chwili zmienia na niebieski.
Mała uwaga ad. posta pode mną, żeby już nie nabijać niepotrzebnie: na FirefoKSie. Ten post edytował Zyx 8.08.2009, 20:52:11 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 5 Dołączył: 9.04.2008 Skąd: W-WA Ostrzeżenie: (0%)
|
@Zyx
Na firefoxie to samo. |
|
|
|
|
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz |
Wróciłem z urlopu.
Co do "problemów po zmianie tła" problem jest dla tego, gdyż czeka na wczyta cały dokument - poprawione będzie. Odnoście wyglądu "umieszczania kodu PHP/innych" - możecie zgłaszać swoje projekty i jak spodobają się one większości osobników na forum, zostaną wprowadzone. Także Co do "Ostanie posty": top miał być "wyczyszczony", ale jak tylu użytkownikom to służyło można wrzucić ten link po prawej u góry "po szukaj w Google" - tam na jasnym tle. Odnośnie przycisków do kolorowania innych składni, są one w liście zwijanej (zaraz koło Czcionka i Rozmiar) gdyż jest ich sporo - osobno zajmowały by za dużo miejsca. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, bo forum tak zamula że nie jestem w stanie przewertować tego posta w poszukiwaniu.
Czy "plaintext" nie powinno otwierać się w nowym oknie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
|
|
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz |
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, bo forum tak zamula że nie jestem w stanie przewertować tego posta w poszukiwaniu. Ja nie zauwazyłem żeby zamulało, daj znać czy ciągle i w jakich działach/postach (url). Czy "plaintext" nie powinno otwierać się w nowym oknie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Co do plaintext kwestia jest zostawiona dla użytkowników: - Kod pokazuje się w popupie, - Kod pokazuje się na nowej karcie w przeglądarce, - Coś a'la lightbox |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja nie zauwazyłem żeby zamulało, daj znać czy ciągle i w jakich działach/postach (url). Generalnie na każdym wątku, pytałem admina w firmie i mowi że nic sie nie dzieje Co do plaintext kwestia jest zostawiona dla użytkowników: - Kod pokazuje się w popupie, - Kod pokazuje się na nowej karcie w przeglądarce, - Coś a'la lightbox http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...mp;#entry646391 klikająć na plaintext otwiera mi sie w tym samym oknie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przy opcji "plaintext" powinno być jakieś javascriptowe przełączenie na pole tekstowe, a nie otwieranie nowej strony. Jeśli chodzi o kolorowanie składni, to mi bardziej odpowiada standardowe kolorowanie PHP - takie, jakie generuje funkcja highlight_string. Poza tym, w polu tekstowym wyszukiwarki Google w prawym górnym rogu powinien być jaśniejszy kolor tekstu, ponieważ na czarno prawie nic nie widać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Nowa skórka the best ;] , jednak przydało by się dodać tagi [php] w Szybkiej odpowiedzi, gdyż ja często korzystam w tego.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam problem z dodaniem nowego postu w ktorym uzywam kodu jquery..... !
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
A odświeżyłeś cache? Detektor kodu jest na razie wyłączony.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Dlaczego praktycznie za każdym razem jak wejdę na forum, to muszę się znowu logować? Zaznaczyłem opcję ciasteczkową i lipa.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Yyyy, SOA#1? U mnie wszystko jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 074 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 |
Akurat mechanizm logowania jest od wiekow ten sam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) zapamietywania sesji też
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Widok zaawansowanej wyszukiwarki, input "Filtruj wg nazwy użytkownika" - autosuggest cię rozwala - wyświetla się o wiele za nisko w stosunku do inputa. Fx 3.5.2
Ten post edytował Sabistik 11.08.2009, 08:18:09 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
pełna edycja postów z kodem w BBcode jest zepsuta :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cytat autosuggest cię rozwala - wyświetla się o wiele za nisko w stosunku do inputa. Fx 3.5.2 Chyba wiem, co jest grane, @TODO. ~Spawnm, przyswój sobie moją sygnaturkę, zwłaszcza to na czerwono. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Cytat brak polskich znaków w plaintext U mnie są. |
|
|
|
|
|
|
szybciej by było jak byś wszedł w czyjś post z kodem w bbcode,
psuje tagi z [ php] kod kod kod[/ php] robi [ php] 1. kod 2. kod 3. kod [ php] A sygnaturki mam wyłączone (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 17.02.2026 - 15:13 |