![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%)
|
IMHO usuniecie podkreslenia z linkow w postach to ogromny minus. W zaden sposob sie nie wyrozniaja z tekstu - w tej kwestii usability troche w dol.
Fajny ten nowy top (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziekowac za upgrade (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował NuLL 9.08.2009, 23:27:23 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz |
Ludzie słuchajcie, nic nie stoi na przeszkodzie żeby każdy zrobił własną, lekko zmodyfikowana wersje listowania kodu.
Z tego co pamiętam cały CSS znajduje się w tym pliku: http://forum.php.pl/style_images/geshi.css Wystarczy go edytować, przy pomocy, np: firebug/css edit i wstawić na forum swoją wizję - będzie dobra + ewentualnie poprawki od innych i można ją wykorzystać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Co do kolorowania składni - jest ktoś chętny ułożyć? Próbujcie swoich sił, potem zagłosujemy: Temat: Kolorowanie skadni na forum
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
FF2:
(IMG:http://iv.pl/images/3ejtm9fd0es0067vh8f6.jpg) ;/. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin |
FF2: (IMG:http://iv.pl/images/3ejtm9fd0es0067vh8f6.jpg) ;/. nie rób jaj jej ff3 ... idziemy do przodu i Tobie też to radzimy |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
nie rób jaj jej ff3 ... idziemy do przodu i Tobie też to radzimy Cudowne podejście, nic tylko pogratulować. Tyle się mówi o usability, zgodnościach ze standardami jak i przeglądarkami i nagle się okazuje że to wszytko to są jaja. Jak napiszę że bez JS włączonego nie można się dostać do szukaj, regulaminu czy najnowszych postów to... jak się stopniuje "robienie jaj"? Chcę wiedzieć jakiego określenia użyć. Ten post edytował sztosz 14.08.2009, 10:21:22 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
nie rób jaj jej ff3 ... idziemy do przodu i Tobie też to radzimy No teraz dowaliłeś... Czyżbyś sobie robił jaja? (nie "jaj jej" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. |
@sztosz - ja bym też tak to nazwał. Dlaczego my się mamy przejmować tym, że ktoś lubi masochistyczne zabawy bez JS'a, albo uprawia sporty ekstremalne w rodzaju IE? Czy my jesteśmy forum dla pań recepcjonistek, że mamy się takimi drobiazgami przejmować? Zgłoszenie przyjęte i tyle, a ~itsme ma prawo wyrazić opinię jak każdy użytkownik (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ticket: priority: minor Pozdrawiam i ludzie, przestańcie każdą opinię traktować jako oficjalne stanowisko php.pl |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Cudowne podejście, nic tylko pogratulować. Tyle się mówi o usability, zgodnościach ze standardami jak i przeglądarkami i nagle się okazuje że to wszytko to są jaja. Jakbyś chciał zauważyć, Fx również po swojemu interpretuje standardy, zwłaszcza generated content i floaty. Ze standardami w menu jest ok, z tego co widzę, tylko przeglądarki (przeglądarka - w tym wypadku stary Fx) interpretuje jak chce. Może jeszcze optymalizować strony dla Fx 1.5? Źle interpretuje? Zmień przeglądarkę - masz duży wybór; polecam WebKit (KHTML), pod Operą 9 było ok, pod 10 również jest OK. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin |
wiecie dziwie sie ze ktos jeszcze siedzi na ff2 i nazywa to przegladarka ...
podejcie moje jest takie - zle CI sie wyswietla pod przegladarka ktora ma obecnie nowsza wersje ? Zainstaluj nowszą .... http://www.ranking.pl/pl/rankings/web-browsers.html nie uważam aby developerzy php.pl musieli siedziec bo 3% userów chcę mieć starą nie starszą ale starą przeglądarkę ... i jeżeli ktoś pisze że w FF2 źle mu się wyświetla to tak jakby napisał że w IE5 są krzaczki ... tutaj siedzią programiści, ludzie którzy na codziennie zwiedzają świat internetu i jak widzę taki post to uważam że to jest robienie JAJ. Jeżeli nie zgadzasz się z moimi poglądami nie zmuszam Ciebie do ich czytania nie zmuszam również do tego abyś zmienił swoje ... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Firefox 3 i 3,5 zużywa mi za dużo RAMu.
Co do "FF2 źle mu się wyświetla to tak jakby napisał że w IE5 są krzaczki ... " To sorry, ale moje strony wyświetlają się dobrze pod IE4, 5, 7 i 8. FF: 2,3 i na Operze 8,9,10. Jak wyjdzie FF 3,7 czy tam 4, rozumiem że można zalecać przejście na nowszą wersję, ale FF2 nie jest taka stara. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat Firefox 3 i 3,5 zużywa mi za dużo RAMu. To jest wyłącznie Twój problem. Cytat Jak wyjdzie FF 3,7 czy tam 4, rozumiem że można zalecać przejście na nowszą wersję, ale FF2 nie jest taka stara. IE3 też nie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat Z tego wynika, że robisz na tabelach. Czyli jeszcze bardziej się zacofujesz. Nie prawda. Cytat To jest wyłącznie Twój problem. Na stronie nie wyczytałem, że przeglądając przez FF2 mogę napotkać błędy. Absurd. |
|
|
|
|
|
|
Cytat Nie prawda. Jak zrobisz coś z :before/:after pod Fx2 (nie tylko?), bez bindingów, to jesteś gość. Cytat Na stronie nie wyczytałem, że przeglądając przez FF2 mogę napotkać błędy. Absurd. http://ranking.pl/ - satysfakcjonuje odpowiedź? I Ty to nazywasz absurdem? Cytat 6. Firefox 2.x 3.24% i spada. Jeśli tak bardzo Ci zależy na dostosowaniu do swojego starocia, prosze bardzo - siadaj do kodu, a my wprowadzimy zmiany. |
|
|
|
|
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz |
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Greasemonkey działa z Fx2 - zatem sobie napisz "haka" na to, co się nieprawidłowo wyświetla i nie zawracaj tyłka ;-) Częściej po sieci latają ludzie z IE6, a sami płaczecie, żeby ich olać i nie tworzyć kompatybilności z tą przeglądarką i żeby namawiać ich do zmiany na nowe przeglądarki, a tutaj taki kwiatek.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Ja chciałbym zauważyć nieśmiało, że jest jakaś awaria z wyszukiwaniem postów i tematów danego usera. Czasami działa, ale w większości lista jest pusta. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 074 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 |
Nie mogę powtorzyć błędu, ale bede usilnie próbował
edit: pogmerałem troche w bazie i forum mi działa szybciej, ktos jeszcze zauważył taka przypadłośc? bo możliwe ze to tylko moja subiektywna opinia badż problemy na łączu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 17.02.2026 - 16:25 |