![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnimi czasy pracuję nad sklepem Internetowym. I mam niestety problem z formularzem edycji produktu. Są tam między innymi dwa pola typu "file", które służą do ładowania zdjęć. Jedno ładuje zdjęcie duże, drugie miniaturkę. Zdjęcie duże to: userfile, miniaturka to: mini_userfile. Niestety mimo moich starań, zdjęcie miniaturki nie chce się załadować na serwer. Mam więc pytanie. Czy do PHPowskiej funkcji copy(), stosować można jedynie pole o nazwie userfile? Czy może być też inna nazwa? A jeżeli nie, to jak to obejść, żeby obydwa pliki mogły się ładować za jednym razem? Tablicą? -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie w nazwie tkwi problem. Nazwa może być dowolną zmienną.
A pól typu file może być kilka. Tutaj np. dałem 3. Daj cały kod, to zobaczymy gdzie jest sqcha. :wink: -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem pewien sposób. Jeżeli nie zadziała, to dam kod. Życzcie mi powodzenia
![]() -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
No i klapa. Ponieważ uznałem, że głupotą byłoby wstawiać taki duży plik tutaj, daję tylko odnośnik.
-------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy nie byloby lepszy rozwiazaniem uzycia GD ? dajesz tylko duzy obrazek a skrypt robi ci miniaturke
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [php:1:c95d0716b3]<?php
if (!session_is_registered("admin")) { echo "<Script language="javascript">window.location="login.php"</script>"; } ?>[/php:1:c95d0716b3] Tak btw. polecam spróbować: [php:1:c95d0716b3]<?php header("Location: login.php"); ?>[/php:1:c95d0716b3] Skuteczniejsze. Szybsze, etc. :-). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No i klapa. Ponieważ uznałem, że głupotą byłoby wstawiać taki duży plik tutaj, daję tylko odnośnik.
operation timed out ... :x może nie zwróciłeś uwagi, że...: [php:1:1f46aea6e9]<?php $zdjecie = $_FILES['zdjecie']['tmp_name']; $zdjecie_name = $_FILES['zdjecie']['name']; ?>[/php:1:1f46aea6e9] -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:55 |