Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Tworzenie stron internetowych - xHTML i CSS, PHP, MySQL, AJAX
bialko0019

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Chciałbym zaoferować moją propozycję tworzenia aplikacji internetowych - od zwykłych prostych wizytówek firmy/produktu po systemy zarządzania treścią i sklepy.

Oferuję:

- zaprojektowanie layout`u ( graficzny szablon strony),
- podstawową optymalizację kodu pod względem wyszukiwarek internetowych, ( poprawia indeksację w wyszukiwarkach )
- techniki programowania PHP, MySQL, CSS, HTML oraz JavaScript i Ajax
- przyjazne linki tzw. smile url z pomocą mod_rewrite ( poprawia odwiedzalność serwisów )
- kompleksowe wykonanie serwisu ( strona + serwer + domena + pozycjonowanie )
- bezpłatną pomoc w zakresie obsługi i konfiguracji serwisu
- pomoc w dobraniu domeny oraz odpowiedniego hostingu

DODATKOWO przy zakupie za powyżej 100zł każda osoba otrzymuje opłaconą na rok domenę PL , funkcjonalną com.pl , net.pl , org.pl lub regionalną np. waw.pl , radom.pl oraz serwer opłacony na pół roku z góry.

Jeżeli jesteś zainteresowany dokładniejszą ceną, zapraszam pod adres:

http://www.BialkowskiKarol.pl i klikając na banner " Kliknij, po bezpłatną wycenę" wpisz dokładną specyfikację.

PONADTO proponuję zniżkę do 20% na tworzenie stron internetowych na potrzeby Organizacji Pożytku Publicznego, np. wszelkie fundacje, stowarzyszenia i inne strony. Jeśli nie wiesz, cz się załapiesz na zniżkę, i w jakiej wysokości dodatkowo w specyfikacji proszę dodać "Chcę wziąć udział w promocji OPP".

Kontakt dostępny jestw wyżej przedstawionej stronie i tutaj:

Email: napisz[at]bialkowskikarol.pl - zamiast [at] wpisz znak @
Tel. kom. : 511 795 467
GG: 4039304

Pozdrawiam i zachęcam do zakupu!

Ten post edytował bialko0019 24.09.2010, 22:03:55
Go to the top of the page
+Quote Post
essey

-----

Boże! Jak klient zobaczy cenę za stronę firmową 19 zł, a potem usłyszy ode mnie 8k, to będzie lekko zdziwiony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Szaleństwo Panie Karolu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Puciek

TAO programowania

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Cytat(essey @ 25.09.2010, 00:29:08 ) *
Boże! Jak klient zobaczy cenę za stronę firmową 19 zł, a potem usłyszy ode mnie 8k, to będzie lekko zdziwiony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Szaleństwo Panie Karolu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
I jeszcze domena gratis
+Quote Post
lord2105

-----

Cytat(essey @ 25.09.2010, 00:29:08 ) *

Pan Karol chyba się nie docenia...

W sumie:

(IMG:http://www.bialkowskikarol.pl/realizacje/maris.png)

Co tu dużo mówić... Cena adekwatna do wykonania...

Dałbym na Pana stronie małą poprawkę w CSS:

body {
margin: 0px;
}

Cytat z Pana strony:

Cytat
Projektuję i wdrażam strony internetowe już od ładnych paru lat i właśnie dzięki tej umiejętności potrafię projektować i wykonać stronę internetową od samego początku, bez korzystania z darmowych skryptów, czy bibliotek

I kolejny:
Cytat
Bardzo przydatnym językiem, którego również używam bardzo często jest AJAX – na przykład efekt rozwijania formularza wyceny tutaj na stronie jest napisany wykorzystując bibliotekę jquery . Pisząc strony internetowe zawsze każdego klienta traktuję poważnie, a przede wszystkim indywidualnie – nie hurtowo, bowiem stawiam na „jakość” a nie „ilość” (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

To w końcu wykorzystuje Pan dostępne biblioteki czy nie?

A AJAX to nie język tylko technologia JS.

Ten post edytował lord2105 25.09.2010, 02:50:27
+Quote Post
Pawel_W

-----

Cytat
przyjazne linki tzw. smile url z pomocą mod_rewrite ( poprawia odwiedzalność serwisów )

smile url?? pierwsze słyszę, nawet google milczy w tej sprawie...
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

@Pawel_W - no widzisz kolega opracował nowy typ url (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Ale co by nie gadać ceny podane na stronie wołają o pomstę do nieba.
+Quote Post
bialko0019

-----

Witam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ceny są tak niskie, np. ta strona firmowa - te 19zł to jest zachęta na zakup (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Taka strona jest bardzo prosta, oczywiście mogę popełniać błędy jestem tylko człowiekiem no i czasami mogę się mylić i popełnić radykalny błąd (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Poza tym strona firmowa to różnie można zrozumieć (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Za 19zł to jedna podstrona, w której znajdują się najważniejsze informacje firmy i tyle - żadnych podstron, dodatkowych opcji.

Serwer nie jest zbyt wygórowany, a cena domeny z pierwszy rok nie jest również zbyt wysoka, dlatego mogę zaproponować to gratis.

#lord2105 : "Pan Karol chyba się nie docenia..." po prostu każdy musi dobrze rozpocząć, nabyć sporo realizacji na portfolio - a ceny same w górę będą rosły (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Co do smile url - "poprawia odwiedzalność strony" - odwiedzalność, czyli m.in. powrót użytkownika na daną stronę. Łatwiej zapamięta adres www.example.pl/filmy/super niż www.example.pl/index.php?cat=filmy&r=super (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

+Quote Post
vokiel

-----

Cytat(bialko0019 @ 25.09.2010, 10:39:50 ) *
Witam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ceny są tak niskie, np. ta strona firmowa - te 19zł to jest zachęta na zakup (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Taka strona jest bardzo prosta, oczywiście mogę popełniać błędy jestem tylko człowiekiem no i czasami mogę się mylić i popełnić radykalny błąd (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Poza tym strona firmowa to różnie można zrozumieć (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Za 19zł to jedna podstrona, w której znajdują się najważniejsze informacje firmy i tyle - żadnych podstron, dodatkowych opcji.

Serwer nie jest zbyt wygórowany, a cena domeny z pierwszy rok nie jest również zbyt wysoka, dlatego mogę zaproponować to gratis.

#lord2105 : "Pan Karol chyba się nie docenia..." po prostu każdy musi dobrze rozpocząć, nabyć sporo realizacji na portfolio - a ceny same w górę będą rosły (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Co do smile url - "poprawia odwiedzalność strony" - odwiedzalność, czyli m.in. powrót użytkownika na daną stronę. Łatwiej zapamięta adres www.example.pl/filmy/super niż www.example.pl/index.php?cat=filmy&r=super (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Czyli 19zł za jedną stronę, w sensie, że jest to strona jedno-stronowa, bez podstron. Do tego domena na rok gratis i hosting na pół roku? Ile czasu zajmuje Ci zrobienie czegoś takiego? Pytam na poważnie.

Szczerze to przez takie ceny, i wykonywanie jedno-stronowych stron (przepraszam, za to masło maślane) możesz rozbudować portfolio, ale i też popsuć.

To nie "smile url" tylko "friendly url" - czyli przyjazne url'e. Możesz domniemywać, że większość osób na tym forum wie co to oznacza (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
bialko0019

-----

Cytat(vokiel @ 25.09.2010, 13:24:46 ) *
Czyli 19zł za jedną stronę, w sensie, że jest to strona jedno-stronowa, bez podstron. Do tego domena na rok gratis i hosting na pół roku? Ile czasu zajmuje Ci zrobienie czegoś takiego? Pytam na poważnie.

Vokiel, jak wyczytałeś, domenę oraz hosting otrzymuje osoba, która zakupi usługę na ponad 100zł, a 20 zł to przecież mniej (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ALE jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę dołożyć tą domenę oraz hosting z drobną opłatą (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ile mi zajmuje, to w zależności kto co preferuje - jeśli ktoś chce zamieściś zwykłe informacje, wpisuję tylko treść do wcześniej napisanych przeze mnie szablonów i nawet w 15 min już jest gotowa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ALE jeśli ktoś już potrzebuje indywidualnego projektu szablonu to w zależności od pory dnia - nawet i w kilka godzin (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A to dlatego, że przygotowuje sobie codziennie jakiś szablon, szablony i szkielety z samym css - wtedy tylko podmieniam pliki grafiki, ewentualnie mały zmiany i strona główna gotowa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Pozdrawiam!
Karol (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
Spawnm

19zł jest zbyt śmieszną ceną nawet za sam html + css.
Co za różnica czy masz do zakodowania stronę bez podstron czy z 5 podstronami ? Szablon ten sam.
Zrozumiał bym 50-200zł za html bo zaczynasz itp. ale 19 gdzie załatwiasz domeny itd?!
Taka strona jest bardzo prosta - no i co z tego? Czas poświęcić trzeba.
+Quote Post
lord2105

-----

wychodzi na to, że Twoja praca się nie liczy klient płaci za to, że wklepiesz do szablonu (który oczywiście sam zrobiłeś) troszkę tekstu... Hmm ciekawe podejście do marketingu:) Chłopaki może to idea na przyszłość?
+Quote Post
kazag

-----

Panowie, każdy dyktuje takie ceny, jakie uważa za stosowne.

essey - zapewne na twoje strony za 8k również będzie zapotrzebowanie, ale to już są inni klienci niż Ci, którzy postawią swoją stronę za 20 zł i od tej pory o niej zapomną, ewentualnie dadzą link do niej rodzinie albo zamieszczą na wizytówkach z worda. Jest popyt, musi być podaż (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
lord2105

-----

A tu W3C z portfolio Pana Karola.

Wybaczcie, że jestem taki wścibski, ale po prostu nie mogę... 19 zł hmm

+Quote Post
Damonsson

-----

19zł. Niech poświęci 15 minut na jedną jak mówi. To zarabia zaokrąglając 1zł za minutę pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mnie się zdaję, że wszyscy zazdrościcie temu Biznesmenowi operatywności w biznesie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

A tak poważnie, wszystko zweryfikuje rynek, prędzej czy później. Więc nie ma co się przejmować takimi tworami.
+Quote Post
bialko0019

-----

Panowie - nie rozumiem w ogóle, dlaczego jesteście tak "zdenerwowani" ceną wklepania tekstu do wcześniej przygotowanego szablonu?! Właśnie po to wcześniej przygotowują w wolnym czasie szablon, by później właśnie można było by wklepać dosłownie mówiąc tekst i tyle (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Co za różnica czy w tej chwili opracuję plik z grafiką czy wcześniej przez co zyskuję na czasie ? A taki szablon nie sprzedaję na wyłączność...

Ta akurat oferta jest dla osób, którzy nie mają pieniążków i nie chcą wydać "te 8k" na stronę, która ma służyć tylko do kontaktu z osobą prywatną czy firmą? Ta propozycja jest dla osób, którzy może chcą wsadzić stronę domową, jakieś inne informacje o sobie, czy firmie, nie wiem - są przecież różne idee ?

Panowie, to jest każdego sprawa, za ile sprzedaje produkt, a za ile sprzeda ktoś inny - możecie oceniać moje prace, bardzo proszę a z miłą chęcią wysłucham wszystkich błędów które podczas tworzenia strony popełniam, ale nie możecie się nie zgadzać, że sprzedaję tak tanio coś, co uważam, że nie wymaga wiele pracy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Jeden może sprzedać za 8 tysięcy wizytówkę i bardzo dobrze na tym wyjść a inny za tą symboliczną sumę 19zł (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) To już jego opinia, ile wyceni daną usługę....

Ten post edytował bialko0019 25.09.2010, 14:20:46
+Quote Post
Spawnm

Cytat
Właśnie po to wcześniej przygotowują w wolnym czasie szablon, by później właśnie można było by wklepać dosłownie mówiąc tekst i tyle

Czyli wychodzi na to że nie pobierasz opłaty za szablon , to że napisałeś go w wolnej chwili czy przy innym projekcie nie powinno oznaczać że kolejny klient dostanie go za pół darmo. Przemyśl i zrób jak uznasz.
+Quote Post
essey

-----

Panie Karolu. Cały ten temat ma na calu uzmysłowienie Panu, jako twórcy stron internetowych (zwał jak zwał), że kwoty oferowane klientom nie są zgodnymi z zasadami panującymi obecnie na rynku. W chwili gdy mój klient wchodzi na taką stronę, a nie przygląda się dokładnie realizacją, sugerując się wyłącznie ceną i ładnymi słowami ( (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) ), ja potem mam więcej pracy aby wytłumaczyć mu, że produkt który chce mu sprzedać opłaca się kupić (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Miałem już takie sytuacje, klient był przekonany, że może zrobić to samo taniej i lepiej, no i... wrócił do mnie po 3 miesiącach....
Obecnie ludzie chcą mieć lepsze, więc płacą więcej. Jeżeli ktoś potrzebuje strony zrobionej w 15 minut, wchodzi na generator których nie brakuje obecnie na rynku, i tworzy za DARMO wizytówkę, dokupuje domenę za 1zł na rok i cieszy się wolnością i brakiem zainteresowania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie jest świadom, że to nie przyniesie mu korzyści. Naszym celem jest uświadamianie ludzi, że warto płacić. Warto! I nie przekonuję tylko siebie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
#luq

-----

Nie rozumiem dlaczego tak bardzo pijecie do tej ceny. Polska jest wolnym (bardziej lub mniej, ale ogólnie wolnym) krajem, w którym każdy oczywiście ma prawo do otwarcia własnego biznesu i samodzielnej wyceny swoich produktów.

Cytat
kwoty oferowane klientom nie są zgodnymi z zasadami panującymi obecnie na rynku

WTF? Jakimi zasadami? Zasada jest jedna każdy może sprzedać co chce za ile chce. To czy to się sprzeda czy nie to już inna sprawa ale nie o tym tu mowa.

Rozumiem, że chcecie wytłumaczyć, że takie ceny są mało wręcz absurdalne ale na każdym kroku można takie spotkać, pięknym przykładem jest zlecenia.przez.net gdzie małe chińskie rączki pracują za garść ryżu (oczywiście generalizuję, bo zdarzają się fajne zlecenia gdzie nie patrzy się głównie na cenę a jakość/ofertę/czas wykonania/doświadczenie etc.). Sama cena nie jest jakimkolwiek kryterium wyboru oferty bo jeśli by tak było to Coca-Cola czy McDonald chyba by musiała kraść aby się utrzymać na rynku. Przecież moje czy Waszę targety są zupełnie odmienne od tych do których chce trafić autor tematu.

Naprawdę bezcelowym jest dyskutowanie na temat ceny. Każdy tworzy swój marketing, tak jak potrafi i tyle.

Ten post edytował #luq 25.09.2010, 18:01:28
+Quote Post
kreciko

-----

Cytat(#luq @ 25.09.2010, 18:53:47 ) *
Nie rozumiem dlaczego tak bardzo pijecie do tej ceny. Polska jest wolnym (bardziej lub mniej, ale ogólnie wolnym) krajem, w którym każdy oczywiście ma prawo do otwarcia własnego biznesu i samodzielnej wyceny swoich produktów.

Przeczytaj dokładnie post kolegi essey.
+Quote Post
bialko0019

-----

Proszę Państwa, po co w ogóle ta dyskusja ? Że sprzedaję coś taniej ? I zabieram kupujących ? Bardzo ładnie tutaj opisał #lug tą sytuację. Jeśli by klientom się nie podobały moje wypociny, to bym nie miał całkowicie zleceń i koniec kropka (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jeśli tworzycie najlepsze, najbezpieczniejsze i po prostu świetne strony i skrypty, myślę, że nie musielibyście tak przekonywać do Waszych usług, bowiem wszystko co jest idealne samo się reklamuje a konkurencję zmiata, nawet jeśli ceny są niskie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 22:47