![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam takie pytanie,czy mająć plik tekstowy z danymi (duża ilość danych nawe do 2000) mogę stworzyć plik xml o okreslonej strukturze. Jest mi to potrzebne do tworzenia dynamicznych wykresów. Idea jest taka: 1. Uzytkownik przesyła na serwer plik txt z danymi. 2. Skrypt czyta dane z pliku txt i tworzy na jego podastwaie plik xml 3. Flash czyta dane z xml i rysuje na ich podstawie wykres. Co o tym sądzicie, czy to ma sens czy za bardzo sie rozmażyłem. Dzięki za sugestie. Ps: Punkty 1 i 3 są już zrealizowane, pozostaje kwestia punktu 2 Jeśli to o co pytam jest możliwe, to czy dane w pliku txt musza być jakoś specjalnie sformatowane, czy musza miec jakąs strukturę. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no baa, nie dosc ze musza byc odpowiednio sformatowane to najlepiej by bylo gdyby przesylane byly wlasnie pliki xml
![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do punktu 2.
Można to zrobić w bardzo prosty sposób ![]() Wczytujesz plik. Iterujesz po linijkach i drukujesz zawartość. Potem zapisujesz do pliku ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bela_666, ale jak to zozwiazesz jezeli wynikowy XML bedzie musial posiadac powiedzmy 30 zaglebien, na dodatek bedzie on zawieral <TAGI> totalnie rozne i w roznej kolejnosci ?
![]() Juz latwiej bedzie napisac wlasna aplikacje generujaca XML'e po stronie klienta/servera. Niech uzyszkodnicy sobie wypelniaja pola do woli - potem 'generuj' lub 'przeslij na serw' i po sprawie. ![]() Ten post edytował wassago 14.03.2005, 10:45:49 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.06.2025 - 05:40 |