![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem sobie prosty skrypt - bramkę e-mail. Działa bez zarzutu jednak "poczta przez www" na różnych serwerach widzi wiadomości z mojej bramki inaczej, niż powinna. Temat wyświetla się poprawnie, nadawca również dobrze ale treść traktowana jest jako html lub jako załącznik. Z tego powodu nie można zwyczajnie przeczytać wiadomości wchodząc na konto pocztowe przez webmaila. Pobierając wiadomość przez Thunderbirda wszystko jest w porządku - treść wyświetlana jest normalnie. Jedyne konto, które poprawnie wyświetla moje wiadomości to znienawidzona onet.poczta, na której akurat najmniej mi zależy. Głównie chodzi o gmaila. Dokładną reakcję różnych kont przedstawiłem na screenach poniżej: konto Gmail w polu treści nie wyświetla nic, pod kreską jest załącznik "noname" konto Home.pl również pusta treść a zamiast niej załącznik "Treść Html" darmowa onet.poczta - no i tak właśnie powinno to wyglądać. Zgadzają się wszystkie wartości. Domyślam się, że mam jakiś błąd w nagłówkach - ale gdzie? Czy czegoś brakuje?
-- edit -- nie wiem czy to ma znaczenie ale po odebraniu maila w Thunderbirdzie zauważyłem, że występuje błąd związany z kodowaniem tematu. Na potrzeby testów pokazuję sobie wszystkie nagłówki wiadomości. Nie mam pojęcia jak go naprawić... Zresztą on chyba nie ma wpływu na rozpoznawanie treści jako html/załącznik bo gdy wysyłałem maile z tematem, treścią, nadawcą i podpisem 'asd', problem był taki sam. Ten post edytował tomilipin 2.02.2007, 22:06:47 -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
nie text a text/plain w content type i czemu masz tam n zamiast \n ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wspaniale! Teraz działa
![]() A przed kończącymi n mam wszędzie slashe, nie wiem dlaczego forum ich nie pokazuje - kod skopiowałem bezpośrednio z edytora... Może dlatego, że edytowałem tamtego posta ![]() -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 09:10 |