![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z tym jaki nadać typ kolumnie do ktorej przesylane sa dane z edytora tinymce obecnie jest to text ale nie wyswietla danych tak jak powinno oraz nie chce mi generowac emotikon, tabelek, dodawac zdjec itd poradzi ktoś jak to rozwiązać ?
Ten post edytował rad11 13.11.2013, 21:02:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolumna w bazie danych (jeśli to miałeś na myśli) ma za zadanie przechowywać dane, a wyświetlaniem zajmuje się zupełnie inna część - aplikacja. Poza tym pod pojęciem "nie tak jak powinno" może się kryć na prawdę bardzo wiele różnych rzeczy. Myślę, że prościej będzie jak opiszesz trochę dokładniej swój problem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to ze kiedy chce stworzyc tabele itd to nic sie nie generuje pusto jest. No to jak mam wyswietlic dane ktore wpisuje w edytorze ze zdjeciami, listami itd ? Tym bardziej ze to ma byc np tresc artykulu ?
A pod pojeciem nie tak jak powinno mam na mysli ze po dodaniu tresci do bazy danych i pozniej po pobraniu pojawia sie sam tekst np bez pogrubien, pochylen i obrazkow. Problem z pobieraniem zostal rozwiazany poprostu mialem ustawiona grupe narzedzi dostepnych dla gosci. Problem został jedynie przy zdjeciach, filmach (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TinyMCE ma narzędzie "Pokaż źródło". Zobacz, czy HTML generuje się poprawnie (tabelki, pogrubienia itp). Jeśli coś jest nie tak, to wina edytora.
Jeśli wszystko jest OK, to zapisz treść i zajrzyj do bazy. Jeśli w bazie zapisało się coś innego niż miałeś w TinyMCE, to problem leży w metodzie zapisującej. Może ma jakieś zabezpieczenia i usuwa część/całość tagów HTML? Jeśli w bazie jest wszystko jak powinno, ale na stronie wyświetla Ci okrojoną wersję, to najwyraźniej filtrowanie masz zaimplementowane w metodzie wyświetlającej. Twój opis jest bardzo ogólny. Ciężko z niego wywnioskować czy używasz jakiegoś systemu, czy własnego CMS. Tak czy siak powyżej opisałem Ci 3 kroki, od których ja zacząłbym poszukiwania zaginionych tagów HTML. Powodzenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 05:47 |